Our Urban Living Room

Den 14. oktober 2016 slår Dansk Arkitektur Center dørene op for 'Our Urban Living Room' en udstilling af Cobe arkitekter. På blot ti år har Cobe formået at etablere sig som en toneangivende tegnestue med stor forståelse for arkitekturens funktion som social motor, og med denne filosofi har de fået et bredt folkeligt gennembrud, med projekter som fx den nye Nørreport Station, Israels Plads og udviklingen af Nordhavnen.

Udstillingsperiode 14. oktober 2016 - 8. januar 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

Nørreport Station_krediteres Rasmus Hjortshøj - COAST.jpg

Foto: Rasmus Hjortshøj

Til udstillingen i DAC skabes et helt unik koncept, hvor publikum foruden at besøge udstillingen også kan tage på besøg hos Cobe og komme helt tæt på nogle af de bygninger Cobe har opført i gåafstand fra DAC.

Cobe har i de seneste år sat et markant præg på København, med en række fyrtårnsprojekter, der har gjort dem kendte blandt et bredere publikum. Udstillingen vil dykke ned i nogle af de mange projekter, og belyse hvad Cobe og de mennesker, der dagligt færdes i og omkring deres bygninger og byrum, har lært af de mange inspirerende projekter.  

Kom til udstillingsåbning den 14. oktober


>> Læs mere om udstillingsåbningen og tilmeld dig gratis

Byen som vores dagligstue

For arkitektvirksomheden Cobe er byen vores nye dagligstue, vi i stigende grad rykker vores hverdagsaktiviteter ud i, og hvor man føler sig hjemme. I udstillingen 'Our Urban Living Room' fortæller de om deres vision og viser tankerne bag deres projekter fra de seneste ti års arbejde i København.

"I dag bruger vi vores by på en helt anden måde end for bare 20 år siden. Havnen er blevet byens største park, og cykelkulturen blomstrer. Byens biblioteker er gået fra at være et sted, man låner en bog, til at være et sted hvor den studerende tilbringer en hel arbejdsdag, en familie bruger en søndag formiddag og en hjemløs kan læse dagens avis. Byen er blevet vores dagligstue" Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af Cobe

Markante projekter i København

Udstillingen vil præsentere en række af Cobes københavnske projekter, der alle er med til at fortælle en historie om hvordan den danske arkitekturtradition i disse år videreudvikles, og skaber byer, byrum og bygninger, der højner vores livskvalitet på fremmeste vis. Det fortælles via projekter som foruden Nørreport Station, Israels Plads og det nye Nordhavn bl.a. tæller Røde Kors Frivillighus, Børnehaven Forfatterhuset, Tingbjerg Kulturhus, Biblioteket på Rentemestervej, Børnebyen på Prinsessegade, Krøyers Plads, transformationen af den gamle DLG-silo i Nordhavnen, Danmarks nye Rockmuseum m.fl.

Israels Plads_krediteres Rasmus Hjortshøj - COAST.jpg

Foto: Rasmus Hjortshøj

Oplev arkitekturen helt tæt på

Med udstillingen vil der blive skabt en ny type udstillingsoplevelse, der bygger bro mellem DAC, Cobe og det hele handler om - de fysiske projekter ude i byen. Cobe holder til på Papirøen - et stenkast fra DAC, hvorfor udstillingen vil sende besøgende mellem de to lokationer og videre rundt på Christianshavn for at opleve Cobes forskellige projekter helt tæt på. Herudover vil der være mulighed for at deltage i en række spændende arrangementer, ture og familieaktiviteter rundt i København.    

Danmarks Rockmuseum_krediteres Rasmus Hjortshøj - COAST.jpg

Foto: Rasmus Hjortshøj

I forbindelse med udstillingen udgiver Cobe deres første bog om deres erfaringer fra København.

Our Urban Living Room er udviklet af arkitektvirksomheden Cobe i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Udstillingen er støttet af Realdania og Knud Højgaards Fond. Udstillingens hovedelementer er sponsoreret af Metsä Wood, MARKANT, Skandinaviska Glassystem, CSK Stålindustri og CN3.

Sidst opdateret d. 28. september 2016

}