STUDIO MUMBAI – IMELLEM SOLEN OG MÅNEN

Midt i den kolde, grå, danske vinter kan du komme med på en eventyrlig rejse til Indien! Hvordan ser indisk samtidsarkitektur ud? Hvordan bor man i storbyen og på landet? Oplev den indiske arkitektvirksomhed Studio Mumbai, der udfordrer modsætningen mellem tradition og modernitet, land og by og insisterer på vigtigheden af stedets ånd.

Udstillingsperiode 14. januar 2016 - 6. marts 2016
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

Studio Mumbai header

Foto: Studio Mumbai, Saath Rasta

Indien. Landet der vækker mindelser om farverige sarier, krydrede karryretter og kaotiske storbyer. Men bortset fra Taj Mahal, giver indisk arkitektur måske ikke helt så klare billeder i hovedet. Det er der nu mulighed for at lave om på, når Indiens førende arkitektvirksomhed, Studio Mumbai, gæster Dansk Arkitektur Center med udstillingen 'Studio Mumbai - imellem solen og månen'.

Flere håndværkere end arkitekter
Indien er verdens tredjestørste økonomi og verdens næstmest befolkede land. I udstillingen deler grundlæggeren af Studio Mumbai, Bijoy Jain, sit syn på Indien og han giver et indblik i sin arkitektvirksomheds filosofi, inspirationskilder og arbejdsproces - noget der kan være med til at udfordre vores vestlige livssyn. F.eks. består virksomheden mestendels af håndværkere som i samarbejde med et fåtal arkitekter udarbejder prototyper i 1:1, hvilket giver en helt anden måde at kunne afprøve ting på.

Model udefra.jpg

Foto: Kristian Ridder-Nielsen

Stedets ånd i centrum
Studio Mumbai har især arbejdet med boliger i Indien, og deres arbejde er tæt forbundet med den lokale kontekst og med stedets ånd - de fokuserer bl.a. på anvendelsen af lokale materialer, håndværkstraditioner, byggeteknikker m.m. En forståelse for landskabet og de specifikke klimaforhold er for dem også altafgørende for at kunne skabe bygninger, der passer til den lokale kontekst - f.eks. bygninger der kan modstå den kraftige monsunregn der hersker i Indien.

Dreng i udstilling.jpg

 Foto: Kristian Ridder-Nielsen

Kontrasternes land
For Studio Mumbai - der selv er placeret mellem øst og vest, sol og måne - er modsætninger ikke problematiske. De er derimod et mål i sig selv. Det er i spændingsfeltet mellem poler - mellem tradition og modernitet, land og by - at interessante og spændende rum opstår. Det er i dette rum at perspektiverne krydsbestøver og befrugter hinanden.

Model og gæster4.jpg

Foto: Kristian Ridder-Nielsen

Arrangementer i forbindelse med udstillingen

Familieworkshop i forbindelse med udstillingen

Omvisninger i forbindelse med udstillingen

>> Bestil en gruppeomvisning

Studio Mumbai Udstillingsåbning

Næste Forrige

Fotos fra udstillingsåbningen: Marie Joenson

Fotos af udstillingen: Kristian Ridder-Nielsen

-----------------------------------------

Udstillingen Studio Mumbai er kurateret og udviklet af Studio Mumbai og Arc en Reve.
Visning i Dansk Arkitektur Center er støttet af Realdania, Kulturministeriet og Udenrigsministeriet.

-----------------------------------------

Læs mere

 

"Arkitekturudstilling er som en drøm, man ikke vil vågne fra" skriver Politikens anmelder og giver 4 hjerter til "Studio Mumbai - mellem solen og månen"

>> Læs anmeldelsen i Politiken

>> Om Studio Mumbai

>> Om Arc en Reve

 

9. november 2015 / Af Minja Derkovic

Sidst opdateret d. 11. februar 2016