Update - gør byen smart

I gennem de sidste 10-15 år er vores liv blevet forandret radikalt af internettet og sociale medier. Nu er vores byer på vej igennem den samme digitale revolution. Med udstillingen Update satte vi fokus på morgendagens smarte byer og rejste en debat om, hvordan vi kunne bruge Big Data til at skabe bedre byer uden for meget big brother.

Udstillingsperiode 18. marts 2016 - 12. juni 2016
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

 

Mormor_4

Illustration: Mormor

Update var den første større udstilling i Danmark om de Smart Cities teknologier, der over de kommende år kan komme til markant at forandre måden vores byer fungerer på.

Byerne er på vej på nettet og er ved at lære at kommunikere med sig selv og med borgerne. Skraldespanden fortæller når den er fyldt og bestiller en skraldemand. Lygtepælen registrerer om det er en fodgænger eller en bil der passerer og tilpasser lyset. Om 10 år taler bilerne med hinanden og undgår sammenstød, køer og propper.

Det lyder smart, men er det også intelligent? Det lyder som big brother, men er det også en bedre by? Det var diskussionen, som vi rejste med Update. Du kunne bl.a. opleve de bedste danske og internationale Smart Cities løsninger, besøge fremtidens smarte by som streetkunstneren Mormor forestiller sig den, gå rundt i en interaktiv udgave af Vester Voldgade og møde Smart Citizens fra hele verden.

SKATTEJAGT MED MORMOR

Det blev vildere og sjovere for de besøgende til udstillingen 'UPDATE'. Som noget helt nyt kunne du nemlig tage på skattejagt i udstillingen via Dansk Arkitektur Centers app. Mormor stillede en række spørgsmål med svarmuligheder, og så var det op de besøgende om de kunne finde de rigtige svar og krydse dem af på deres svarark. Alle kunne være med - store og små. Du skulle blot downloade app'en på din smartphone samt hente et svarark ved ankomst i DACs boghandel.

Dem som havde alle svar rigtigt fik en chokolade guldmønt! 

>> Download Dansk Arkitektur Centers app
>> Se video om skattejagten her

 skattejagt_1.jpg

kunstneren Mormor i udstillingen

I løbet af udstillingsperioden var streetkunstneren Mormor tilstede og arbejdede videre på sit værk - man kunne møde ham og komme med input til hans tegninger.

4P1A1657

Foto: Mormor

---------------------------------------

Update var støttet af Realdania og skabt af DAC i samarbejde med Alexandra Instituttet med Københavns Kommune, Albertslund Kommune og Frederikssunds Kommune som bypartnere. 

---------------------------------------

14. januar 2016 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 5. august 2016