Update - gør byen smart

I gennem de sidste 10-15 år er vores liv blevet forandret radikalt af internettet og sociale medier. Nu er vores byer på vej igennem den samme digitale revolution. Med udstillingen Update sætter vi fokus på morgendagens smarte byer og rejser en debat om, hvordan vi kan bruge Big Data til at skabe bedre byer uden for meget big brother.

Udstillingsperiode 18. marts 2016 - 12. juni 2016
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

 

Mormor_4

Illustration: Mormor

Update er den første større udstilling i Danmark om de Smart Cities teknologier, der over de kommende år kan komme til markant at forandre måden vores byer fungerer på.

Byerne er på vej på nettet og er ved at lære at kommunikere med sig selv og med borgerne. Skraldespanden fortæller når den er fyldt og bestiller en skraldemand. Lygtepælen registrerer om det er en fodgænger eller en bil der passerer og tilpasser lyset. Om 10 år taler bilerne med hinanden og undgår sammenstød, køer og propper.

Det lyder smart, men er det også intelligent? Det lyder som big brother, men er det også en bedre by? Det er diskussionen, som vi rejser med Update. Du kan bl.a. opleve de bedste danske og internationale Smart Cities løsninger, besøge fremtidens smarte by som streetkunstneren Mormor forestiller sig den, gå rundt i en interaktiv udgave af Vester Voldgade og møde Smart Citizens fra hele verden.

KOM PÅ SKATTEJAGT MED MORMOR

Nu bliver det vildere og sjovere under jeres besøg til udstillingen 'UPDATE'. Som noget helt nyt kan I nemlig tage på skattejagt i udstillingen via Dansk Arkitektur Centers app. Mormor vil stille jer en række spørgsmål med svarmuligheder, og så er det op til jer om I kan finde de rigtige svar og krydse dem af på jeres svarark. Det er nemt at være med og sjovt for enhver - store og små. I skal blot downloade app'en på jeres smartphone samt hente et svarark ved jeres ankomst i DACs boghandel.

Dem som har alle svar rigtigt får en chokolade guldmønt - God jagt!  

>> Download Dansk Arkitektur Centers app
>> Se video om skattejagten her

 skattejagt_1.jpg

Mød kunstneren Mormor i udstillingen

I løbet af udstillingsperioden vil streetkunstneren Mormor arbejde videre på sit værk - og og du kan møde ham og komme med input til hans tegninger følgende dage:

Onsdag 6. april Kl. 16.30 - 21
Onsdag 20. april Kl. 15 - 21
Onsdag 27. april Kl.15 - 21
Torsdag 5. maj Kl. 12:15 - 17
Søndag 22. maj Kl. 11 - 17
Onsdag 1. juni Kl. 15 - 21

4P1A1657

Foto: Mormor

ARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN


---------------------------------------

Update er støttet af Realdania og skabt af DAC i samarbejde med Alexandra Instituttet med Københavns Kommune, Albertslund Kommune og Frederikssunds Kommune som bypartnere. 

---------------------------------------

14. januar 2016 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 15. juni 2016

}