Hiroshi Sambuichi - Moving Materials

Vores udstilling ’Hiroshi Sambuichi - Moving Materials’ stiller skarpt på den japanske stjernearkitekt Hiroshi Sambuichi, der skaber bæredygtige og selvforsynende bygninger ved at udnytte de lokale bevægelser i luft, vand og lys.

Udstillingsperiode 28. april 2017 - 25. juni 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

Sambuichi_1440x600px

Moving Materials, Foto: Sambuichi Architects

I denne udstilling portrætteres den japanske stjernearkitekt Hiroshi Sambuichis projekter i Dansk Arkitektur Center. Sambuichi opnåede international anerkendelse tidligt i sin karriere og står i dag som en af den bæredygtige arkitekturs fremmeste eksperimentalister.

Hiroshi Sambuichi opererer med, hvad han kalder stedets bevægelige materialer fra vinden, vandetog lyset.

De lokale bevægelser i luft, vand og lys udnyttes således, at bygningerne for eksempel ikke behøver at blive drevet af anden energi end den, der naturligt forekommer på stedet. Formsproget og udtrykket adskiller sig markant for, hvordan det ses i Norden og den vestlige del af verden, hvor arkitekturen generelt er meget afhængig af moderne teknologi som elektricitet.

Sambuichis arkitektur zoomer ind på aktuelle spørgsmål om til- og afkobling i relation til f.eks. byvækst og affolkning samt på spørgsmål om bæredygtighed og betydningen af lokal og regional identitet i en globaliseret verden.

Udstillingen er en del af den samlede kulturelle indsats i forbindelse med den officielle fejring i 2017 af 150 året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. 

Hiroshi Sambuichi - Moving Materials kurateret af Hiroshi Sambuichi i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Udstillingen er støttet af Realdania.

Cisternerne viser fra 21. marts 2017 - 2. februar 2018 totalinstallationen The Water af Hiroshi Sambuichi, hvor hans arbejde med stedets bevægelige materialer - lys, luft og vand - bliver demonstreret på en vandring over et underjordisk hav. Læs mere: www.cisternerne.dk.

Entrébilletten til Dansk Arkitektur Centers udstilling giver 20% rabat på entrébilletten til Cisternerne.

>> Kom til forelæsning og udstillingsåbning den 28. april

>> Læs mere om Cisternerne på deres hjemmeside 

>> Se andre udstillinger hos Dansk Arkitektur Center


ARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN

PROJEKTER AF SAMBUICHI ARCHITECTS

Næste Forrige

10. januar 2017 / Af Signe Cecilie Jochumsen

Sidst opdateret d. 8. juni 2017