Hit med skraldet

Træd indenfor i vores børneudstilling 'Hit med skraldet' og bliv klogere på upcycling - hvordan man kan forvandle affald til noget helt nyt!

Udstillingsperiode 26. januar 2017 - 17. april 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Hit med skraldet_nyt5_1500px

Foto: Rasmus Hjortshøj

Hvad er det lige, man kan bruge sine gamle æggebakker, mælkekartoner eller cykelslanger til? Der findes et væld af sjove produkter, som er blevet til i en upcycle proces; en skjorte, en taske eller sko. Lær meget mere om den til vores børneudstillingen 'Hit med skraldet'. 

Upcycling handler ikke bare om at genbruge, men om at transformere affald til noget helt nyt og måske endnu bedre. Upcycling handler om at genbruge de ting, der ellers er dømt til at ende som affald, til noget nyt og spændende.

taleboks.jpg

Gå på opdagelse bag om produkterne og bliv klogere på, hvordan man for eksempel kan lave et helt gulv ud af korkpropper. Du kan lade dig inspirere af huset, Upcycle House, der udelukkende er bygget ud fra genbrugsmaterialer som f.eks. gamle containere, flamingokasser og intet mindre end en opskåret skøjtebane.

tekst + billede_hit med skraldet

Upcycle House, Foto: Dansk Arkitektur Center

I udstillingen kan du også selv være med til at bygge et hus af upcycle materialer. Vi har tegnet grundplanen, og du skal være med til at bygge huset, så vi kan holde housewarming! Huset bygges primært af mælkekartoner, som erstatter mursten i opbygningen af huset. Derudover kan du i vores værksted sætte dit personlige præg på din mursten.  

 

banner_hit med skraldet

 

I værkstedet kan du også bygge din helt egen upcycle højtaler til mobilen - og som en lille souvenir kan du tage højtaleren med hjem!

Vi glæder os til at se dig til et upcycle-fællesskab.

hjerte_hit med skraldet

Det praktiske: Hvor, hvornår og hvordan?

Udstillingen og værkstedet er åbent i Dansk Arkitektur Centers åbningstider og er gratis at besøge. I finder udstillingen på plan 2. Her må man gå i værkstedet på egen hånd, og man skal ikke betale for materialer eller entre.

>> Se Dansk Arkitektur Centers åbningstider 

Udstillingen 'Wasteland'

Børneudstillingen 'Hit med skraldet' er inspireret af udstillingen Wasteland, som henvender sig mere til vores voksne publikum. I udstillingen ser arkitektvirksomheden Lendager Group nærmere på, hvordan affaldet kan blive til ny arkitektur - til nye ressourcer.

RelatereDE udstillingER

 >> Se andre kommende og forrige hos Dansk Arkitektur Center

Relaterede arrangementer

Billeder af Hit med skraldet

Næste Forrige

10. januar 2017 / Af lrs@dac.dk

Sidst opdateret d. 14. februar 2017