Hit med skraldet

Besøgende kunne træde indenfor i vores børneudstilling 'Hit med skraldet' og blive klogere på upcycling - hvordan man kan forvandle affald til noget helt nyt!

Udstillingsperiode 26. januar 2017 - 17. april 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Hit med skraldet_nyt5_1500px

Foto: Rasmus Hjortshøj

Hvad er det lige, man kan bruge sine gamle æggebakker, mælkekartoner eller cykelslanger til? Der findes et væld af sjove produkter, som er blevet til i en upcycle proces; en skjorte, en taske eller sko. 

Upcycling handler ikke bare om at genbruge, men om at transformere affald til noget helt nyt og måske endnu bedre. Upcycling handler om at genbruge de ting, der ellers er dømt til at ende som affald, til noget nyt og spændende.

taleboks.jpg

Besøgende kunne gå på opdagelse bag om produkterne og bliv klogere på, hvordan man for eksempel kan lave et helt gulv ud af korkpropper. Du kunne lade dig inspirere af huset, Upcycle House, der udelukkende var bygget ud fra genbrugsmaterialer som f.eks. gamle containere, flamingokasser og intet mindre end en opskåret skøjtebane.

tekst + billede_hit med skraldet

Upcycle House, Foto: Dansk Arkitektur Center

I udstillingen kunne du også selv være med til at bygge et hus af upcycle materialer. Vi havde tegnet grundplanen, og de besøgende kunne være med til at bygge huset, så vi kunne holde housewarming! Huset blev primært bygget af mælkekartoner, som erstatter mursten i opbygningen af huset. Derudover kunne de besøgende i vores værksted sætte sit personlige præg på deres mursten.  

 

banner_hit med skraldet

 

I værkstedet kunne besøgende også bygge sin helt egen upcycle højtaler til mobilen - og som en lille souvenir kunne man tage højtaleren med hjem!

hjerte_hit med skraldet

Udstillingen 'Wasteland'

Børneudstillingen 'Hit med skraldet' var inspireret af udstillingen Wasteland, som henvender sig mere til vores voksne publikum. I udstillingen så arkitektvirksomheden Lendager Group nærmere på, hvordan affaldet kan blive til ny arkitektur - til nye ressourcer.

Billeder af Hit med skraldet

Næste Forrige

10. januar 2017 / Af lrs@dac.dk

Sidst opdateret d. 19. april 2017