Ramt Af Byen

På Kulturnatten d. 13. oktober åbner DAC sin sidste, store udstilling inden flytningen til BLOX bygningen i 2018. Kom og oplev en fotoudstilling om hvordan vi former byen og byen former os.

Udstillingsperiode 13. oktober 2017 - 28. februar 2018
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

ramt

Jens Markus Lindhe

Rene linjer, skyfri himmel og fuldkommen mennesketomt. Arkitekturfotos er ofte så fokuseret på selve bygningsværket, at menneskene der skal bruge bygningen slet ikke er med i motivet.  I fotoudstillingen Ramt af byen er det derimod sammenspillet mellem arkitektur og menneske som er i fokus; først skaber vi byen og så skaber den os.

Udstillingen viser fotografier fra forskellige steder i Danmark og i verden, og repræsenterer både kærlige og kritiske blik på de byer og byrum, der omgiver os. Nogle gange virker bygningerne anderledes i brug end planlagt, nogle gange ændrer tiden ved både arkitektur og omgivelser, og nogle gange opstår der poetiske og berigende møder mellem mennesker og rum. 

Fotografierne er taget af både anerkendte, professionelle fotografer og nogle udvalgte af byens mange amatørfotografer, og er valgt netop fordi de ikke som traditionelle arkitekturfotografier er tomme for mennesker, men derimod stiller skarpt på samspillet mellem det byggede og byens liv.

------------------------------------------------------------------

Ramt af byen  er kurateret af Marie Stender. Udstillingen er udviklet i et partnerskab mellem Dansk Arkitektur Center og Realdania. 

------------------------------------------------------------------

5. september 2017 / Af knj@dac.dk

Sidst opdateret d. 13. september 2017