Wasteland

Gulve af bildæk, lofter af plastikflasker og vægge af skrottet træ. Glæd dig til 2017, hvor udstillingen ’Wasteland’ udfordrer vores forhold til affald og inviterer os inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.

Udstillingsperiode 26. januar 2017 - 17. april 2017
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

bannerbillede_wasteland

>> Kom til udstillingsåbning torsdag den 26. januar

Alene i Danmark produceres der 1,3 mia. tons affald om året. I udstillingen Wasteland ser arkitektvirksomheden Lendager Group nærmere på, hvordan affaldet kan blive til ny arkitektur - til nye ressourcer. Vi kender efterhånden til vigtigheden af genbrug, men det som virkelig kommer til at rykke grænserne er "upcycling".

I upcycling-processen bliver materialet ikke bare genbrugt men genanvendt til et nyt, forbedret materiale. I udstillingen demonstrerer Lendager Group f.eks., hvordan beton kan blive endnu stærkere, hvis man blander det nye produkt sammen med gammelt, genbrugt beton.

Udstillingen, der vises fra 26. januar til 17. april 2017, tager udgangspunkt i seks forskellige materialer f.eks. glas, beton og plastik. Først møder vi materialerne som restprodukter og følger derefter den transformation, der sker, så de kan blive til nye materialer, nye bygninger - endda til helt nye byområder, hvor alting genanvendes.

>> Læs mere om Lendager Group

RELATEREDE UDSTILLINGER
 

 >> Se andre udstillinger hos Dansk Arkitektur Center

ARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN 
 


Wasteland er kurateret af Lendager Group og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Udstillingen er støttet er Realdania, Statens Kunstfond og Dreyers Fond. 

Materialer af affald
 

wasteland collage

Foto: Lendager Group

16. november 2016 / Af Line Rytter Sørensen

Sidst opdateret d. 11. januar 2017