Forelæsning: Dobbelt-op: Cebra og ONV

I 2008 modtog CEBRA Nykredits Arkitekturpris på 500.000 kr. Motiveringsprisen på 100.000 kr gik til ONV. De to prisvindere vil i denne dobbeltforelæsning fortælle om, hvilken betydning det har haft for dem at modtage en af Nykredits priser.

cebra_497.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Uddrag fra pressemeddelelsen april 2008:

"CEBRA er et navn, som danskerne godt kan begynde at vænne sig til - på linje med ikoner som Jørn Utzon, Henning Larsen, Olafur Eliasson og Lene Tranberg, fortæller formanden for Nykredits prisudvalg og adm. direktør Kent Martinussen, Dansk Arkitektur Center. CEBRA er en af de stærkeste fornyere af den danske arkitekttradition.

CEBRA vender ikke sin tradition ryggen, men bringer med en stærk global inspiration fornyet liv til dansk arkitektur. CEBRA formår at realisere ambitionen om, at arkitektur kan skabe værdi for de mange, siger Kent Martinussen og nævner CEBRAs design af Bakkegårdsskolen i Gentofte og deres planer om at omskabe det tidligere Horsens Statsfængsel til en ny levende bydel.


soeren_ramussen_220.jpgTanken om at arkitekter kan løse de udfordringer, som det moderne velfærdssamfund står over for, synes at være en bærende idé for dette års prisuddeling. ONV Arkitekter får dette års Motivationspris fra Nykredits fond. ONV har formået at omsætte en konkret vision om billige boliger i bl.a. København til en arkitektur, hvor boliger af høj kvalitet bygges på fabrik."

Om forelæsningsrækken
Forelæsningsrækken blev indledt den 16. maj af Kjeld Vindum, redaktør af ArkitekturDK, Arkitektens Forlag, som fortalte om udviklingen af dansk arkitektur gennem de sidste 25 år med udgangspunkt i vindere af Nykredit Arkitekturpris. Denne forelæsning markerer afslutningen på forelæsningsrækken.

Nykredits Fond har siden 1987 uddelt Nykredits Arkitekturpris, der er Skandinaviens største, på i alt 500.000 kr. Prisen uddeles hvert år til en eller flere personer, som i særlig grad - personligt eller gennem deres værker - har gjort noget særligt for byggeriet (arkitektur, bygningskunst, planlægning o.l.). Læs mere om Nykredits Fond.


CEBRA og ONV Arkitekter:

Dato og tid: den 21. november 2012 kl. 17.00 - 18.30

Sted: Dansk Arkitektur Center  

Arrangør: Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Nykredits Fond.

Pris: gratis

Tilmelding: Nødvendig - tilmeld dig her

Konktaktperson på DAC: Anette Sørensen, ams@dac.dk

Forelæsning: Dobbelt-op: Cebra og ONV
 
Dato 21. november 2012
Tid 17:00-18:30

Sidst opdateret d. 21. januar 2014