Arkitekturens rolle i film: Ondskabens Hotel

Tænker du over, hvilken rolle arkitekturen spiller i film? I gyserfilm kan arkitekturen ligefrem spille en hovedrolle. Bliv klogere på relationen mellem film og arkitektur, når Dansk Arkitektur Center viser fire af gysergenrerens mesterværker og en række oplægsholdere fortæller om arkitekturens "rolle" på film.

Film-arkitektur-carsten-thau.jpg

Hvordan kan man bruge arkitektonisk billedsprog til at skabe følelsesmæssige tilstande på film? I spillefilm spiller arkitekturen og skildringen af landskabet og rummet en vigtig rolle. Og i gyserfilm er det særlig udtalt.

Bliv klogere på relationen mellem film og arkitektur, når DAC& BOOKS/SHOP viser fire af gysergenrerens mesterværker og inviterer en række oplægsholdere fra arkitekturens og filmens verden til at fortælle om arkitekturens "rolle" på film.


Mini-filmfestival 

Alle fire film er beskrevet i bogen "The Architecture of Image - Existential Space in Cinema". Her undersøger forfatter Juhani Pallasmaa, hvordan klassiske instruktører som Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Michelangelo Antonioni og Andrei Tarkovsky bruger arkitektonisk billedsprog til at skabe følelsesmæssige tilstande i deres film. Bogen kan købes til arrangementet eller i DAC& BOOKS/SHOP webshop

Visningen af "Ondskabens Hotel" er den første i rækken af i alt fire gyserfilm, som vi viser med fokus på arkitekturens rolle i spillefilm - den er dog hurtigt blevet næsten udsolgt, så skynd dig at bestille din billet til de kommende arrangementer.

 

Book billet til de kommende arrangementer:

 

"Rope" af Alfred Hitchcock (1948), 30. april >> tilmelding via dette link

"Nostalghia" af Andrei Tarkovsky (1983), 28. maj >> tilmelding via dette link

"Rear Window" af Alfred Hitchcock (1954), 4. juni >> tilmelding via dette link

Til alle filmene inviterer vi en ekspert fra filmens eller arkitekturens verden til at holde et oplæg. Oplægsholderne til de øvrige tre film i rækken oplyses snarest. 

 

Ondskabens Hotel med foredrag af Carsten Thau - næsten udsolgt

Første film på lærredet er Stanley Kubricks klassiker "Ondskabens Hotel" (The Shining) fra 1980. Se filmen og hør professor Carsten Thau, Kunstakademiets Arkitektskole, udpege en række af de grundlæggende forbindelseslinjer mellem film og arkitektur i forhold til tidsoplevelse, rummets dynamik, kroppens erfaring af rum, det uhyggelige mv. og hør hans analyse af filmen ud fra tematiske og arkitekturpsykologiske synsvinkler.


Start med en DRINK og let middag I DAC& CAFE

DAC& CAFE byder på en drink og let middag før arrangementet kl. 18-19.

Dagens drink er: Bloody Mary til 55 kr.

Dagens ret er: Chili con carne til 85 kr. 

Maden kan forudbestilles og købes sammen med billetten. Vælges under feltet "Billet" ved tilmeldingen. 

Arkitekturens rolle i film: Ondskabens Hotel
 
Dato 9. april 2014
Tid 19:00-22:00
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris 40 kr.
Arrangør DAC& BOOKS/SHOP
Kontaktperson David Kreutzer,

Sidst opdateret d. 9. april 2014