Micropenhagen – fra tætte Tokyo til micro Copenhagen

Kom og hør om mikroboliger, byliv og boformer i både Tokyo og København, når den unge dansk-japanske tegnestue KATOxVictoria giver en talk i den aktuelle udstilling om japanske Atelier Bow-Wow – og samtidig afslører vinderen af Instagram-konkurrencen #micropenhagen.

KATOxVictoria i Bow-WowHvis du synes boliger er små og dyre i København - så tag ikke til Tokyo! De høje priser på byggegrunde gør Tokyo til en af de dyreste byer og derfor må man tænke kreativt for at få mest ud af de sparsomme kvadratmeter. Kom og hør om japansk arkitektur og mikroboliger til dette arrangement i forbindelse med Dansk Arkitektur Centers aktuelle udstillingen af den japanske tegnestue Atelier Bow-Wows boliger.

Den unge tegnestue KATOxVictoria kommer og fortæller om deres erfaringer med Tokyo og den japanske arkitektur. Tegnestuen består af japanske Hiroshi Kato og danske Victoria Diemer Bennetzen (kendt som vært på Arkitektens Hjem).

Kato og Victoria vil fortælle om deres dansk-japanske samarbejde som unge og up coming arkitekter ud fra en række af tegnestuens spændende arkitektur- og design projekter - og ikke mindst om livet og boformer i Tokyo og København, hvor de begge selv har boet og arbejdet gennem flere år. 

Arrangementet vil foregå på engelsk.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig via linket nedenfor, da der er begrænsede antal pladser.

 

Instagram-konkurrence #micropenhagenVinderen af fotokonkurrencen #micropenhagen afsløres

Ved arrangementet afsløres samtidig vinderen af konkurrencen #micropenhagen på Instagram, der gennem udstillingsperioden har opfordret Instagrammere til at dele fotos af sjove eksempler på mikroboliger. KATOxVictoria er dommere i konkurrencen og kommer til arrangementet med deres begrundelse for valget af vinderfotoet.

>> Læs mere om fotokonkurrencen

Sidste chance for at opleve Atelier Bow-Wow: Fremtidens bolig i byen?

Det er sidste chance for at se udstillingen 'Atelier Bow-Wow: Fremtidens bolig i byen?' inden den lukker ned samme dag.

>> Læs mere om udstillingen

 

 

Om KATOxVictoria

KATOxVictoria er en ung dansk-japansk tegnestue grundlagt i 2011 af arkitekterne Kato af Hiroshi Kato og Victoria Diemer Bennetzen (kendt som vært på Arkitektens hjem) med base i København.

KATOxVictoria er selvsagt et tværkulturelt samarbejde, der udforsker grænselandet mellem arkitektur og kunst - og søger at gentænke byggede kulturer i Danmark og Japan gennem undersøgelser af gældende samfunds vilkår og basis typologier:

"Da vi begge har boet og arbejdet i Danmark og Japan ser vi os selv forbundet til begge lande som arkitekter såvel som personligt."

KATOxVictoria har en stor spændvidde i projekttyper og arbejder bl.a. med boliger, interiør design, byplanlægning, grøn- og social renovering, midlertidig arkitektur og udstillinger:

"Vores arkitektur og design tager udgangspunkt i, at kombinere den japanske stil i arkitektur, der vender elementerne lidt på hovedet med et enkelt og poetisk formsprog i en lille skala - med dansk arkitektur, der i en større skala forsøger at skabe byggede miljøer og rammer, der svarer på sociale udfordringer i store velfærdsprojekter."

Se mere på www.katoxvictoria.dk

Micropenhagen – fra tætte Tokyo til micro Copenhagen
 
Dato 29. august 2014
Tid 16:00-17:30
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Sidsel Overby Hartlev

25. juni 2014 / Af Sidsel Hartlev

Sidst opdateret d. 15. august 2014