Familieworkshop: Når en Peberkagebager… UDSOLGT

NB: arrangementet er udsolgt, men der er stadig pladser til dagens anden workshop, hvor I kan folde julestjerner. Et spiseligt, sødligt krydret hus? Det er lige præcis hvad et peberkagehus er! Kom og byg jeres eget peberkagehus og tag det med hjem som spiselig pynt i hele december. Vi bygger amok med brunkagedej, glasur og slik. Måske det kan blive starten til en ny hyggelig juletradition?

Gingerbread house.jpg

NB: arrangementet er udsolgt, men der er stadig pladser til dagens anden workshop, hvor I kan folde julestjerner - se mere her

Vi tager som Arkitektur Center naturligvis peberkagehuse dybt seriøst. Så I designer selv, hvordan jeres hus skal se ud - skal det være moderne eller gammelt, med tårn eller masser af pynt? Når I har skåret dejen ud, bager køkkenet delene til jeres hus, og mens I venter, kan I drikke en kop varm kakao med flødeskum eller et glas gløgg. I kan også lave en fin, stor julestjerne - i vores Arkitekturlaboratorium står en guide klar til at hjælpe med at flette den.

Herefter kommer det spændende punkt, hvor huset skal sættes sammen med varmt sukker og dekoreres. Vi har alt der skal til for at pynte det fint! Hvis tiden ikke er til det, så har vi også færdige skabeloner, så man straks kan gå i gang med at sætte huset sammen.

Tag til slut et foto af jeres peberkagehus og deltag i vores store konkurrence om årets peberkagehus!

NB: prisen er 350 kr. for hele familien, der sammen kan bygge og pynte et peberkagehus.

En fin juletradition

Mange steder er det en tradition at bygge peberkagehuse - i Sverige hedder de pepperkakshus og svenskerne er så glade for dem, at de engang lavede et fuldstørrelses pepperkakshus på Stockholms hovedbanegård. I England og USA hedder de gingerbread house og den amerikanske præsident får hvert år bygget en kæmpe model af det Hvide Hus - selvfølgelig med hvid chokolade over den brune dej! Vi håber at starte en ny, hyggelig juletradition, der kan vende tilbage år efter år.

Se også vores andre familieworkshops:

>> Skøre Skraldespande - hver søndag fra den 14. december til den 4. januar

>> Når du ser et stjerneskud... den 7. december

Familieworkshop: Når en Peberkagebager… UDSOLGT
 
Dato 7. december 2014
Tid 11.00-15.00
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris 350 kr. pr. peberkagehus, som hele familien er sammen om at bygge
Kontaktperson Maria Holmberg

5. november 2014 / Af mae@dac.dk

Sidst opdateret d. 6. december 2014