På Stedet: Urban Farming på Nørrebro - En cykeltur med TagTomat

Urban farming og gardening er blevet populære fænomener, og der skyder grønne byhaver op overalt i København. Dette ’På stedet’ arrangement tager dig med cykel rundt til alle de skjulte grønne lommer på Nørrebro sammen med TagTomat.

Oplev en gårdhave der udfordrer, hvad der kan lade gøre i en klassisk københavnsk baggård. Eller et grønt projekt der faktisk er 100 år gammelt nemlig Københavns Skolehaver, der giver børn mulighed for at lære hvor grøntsagerne kommer fra.

Vi kommer forbi 'Byhaven 2200' der er et nyere initiativ i Nørrebroparken, som udfordrer brugen af offentlige parker til andet end ophold. Initiativet 'Dyrk Nørrebro' med haven på taget af Blågårdsskole var på mange måder startskuddet til urban farming bølgen herhjemme, så turen tager dig selvfølgelig også med op i taghaven! For at nå så mange steder som muligt cykler vi rundt til de grønne projekter - medbring derfor din egen cykel.

Paastedet-TagTomat (2).jpg

Foto: TagTomat.dk / Mads Boserup Lauritsen

Turen slutter i TagTomats værksted på Vermundsgade hvor der bydes på en økologisk snack. Hvis du skulle være blevet inspireret til selv at få grønne fingre får du også en pose med frø med hjem!

TagTomat arbejder med at danne nye fællesskaber på tværs af byens baggårde og byens rum. De dyrker grønt i højbede på byens tage og andre solrige steder. Projektet startede i 2011 med dyrkning af tomater på taget af et skraldeskur i en baghave og har udviklet sig derfra til at omfatte mange grønne projekter på Nørrebro.

Læs mere her: http://www.tagtomat.dk/

På Stedet: Urban Farming på Nørrebro - En cykeltur med TagTomat
 
Dato 18. juni 2014
Tid 17:00 - 19:00
Vis på kort Sted Husumgade 2
2200 København N
Pris 115 kr.
Kontaktperson Ingelise Andersson
 
Bemærk

Man skal selv medbringe cykel

1. maj 2014 / Af Julie Ingstrup

Sidst opdateret d. 4. juni 2014