På Stedet: Byens Hegn – AFLYST

NB: Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldte. Hegnene omkring Metro Cityringens 21 byggepladser bliver alle brugt til kunst, installationer eller skæve og finurlige kommentarer til det lokalmiljø, hvor byggepladsen befinder sig. Hvert år nomineres et udvalg af Byens Hegn.

Byens hegn

'Shadow City' af Izabela Boloz. Øster Søgade august 2014. 

NB: Arrangementet er desværre aflyst grundet for få tilmeldte.

 

Byens Hegn er mere end blot et hegn. Det er en måde at gentænke en funktion i byen til at kunne mere, til at skabe en ny opmærksomhed og give noget tilbage til byen.

Kunsten på væggen skiftes løbende, og sådan får nye kunstnere og formidlere hele tiden mulighed for at få en plads. Hvert år uddeles prisen for det bedste værk på hegnet, den såkaldte 'Hegnspæl'. En særligt udpeget jury tildeler juryprisen, og vi, os publikum, kan stemme på, hvem der skal tildeles publikumsprisen.

Vi har lejet en bus hvor landskabsarkitekt og lektor Bettina Lamm fortæller om sit syn på denne måde at gentænke funktioner i byen. Derudover deltager Mimi Larsson, der er projektleder på Byens Hegn hos Metroselskabet.

Deltagere på busturen vil modtage samlet materiale med præsentation af alle de nominerede - samme materiale som juryen får - og der vil være let forplejning undervejs.

Busturen starter kl. 16.00 ved hovedindgangen til Østerport Station og slutter på Kongens Nytorv kl. 19.00.

>> Se alle de nominerede her

Tag med og følg udviklingen.

Lad dig inspirere af denne film fra 2012 om Byens Hegn:

 

FAKTA:
Der nomineres i alt 10 værker og uddeles to priser. Begge priser præmieres med 10.000 kr. og selve prisen, Hegnspælen, der i sig selv er et kunstværk, udføres af 'vejarbejdskunstneren' Bert, der udformer selve prisen ud af de hegnspæle, der findes i selve hegnet.
De 10 nominerede har udmærket sig indenfor 6 forskellige kriterier: er interaktive, er originale, er borgerinddragende, er lokalt forankret, er stedsspecifikke og er med til at skabe bedre byrum.
 

YDERLIGERE INFORMATION

Dette arrangement knytter sig til udstillingen "Reprogramming the City": 

>> Læs mere om udstillingen her

>> Se alle På stedet arrangementer her

På Stedet: Byens Hegn – AFLYST
 
Dato 29. oktober 2014
Tid 16:00-19:00
Vis på kort Sted Ved hovedindgangen til Østerport Station
Oslo Plads 8, 2100 København Ø
Pris 115 kr.
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

1. oktober 2014 / Af mae@dac.dk

Sidst opdateret d. 27. oktober 2014