Bedre Byggeskik – fortid, nutid, Nordvest - AFLYST

NB: TUREN ER DESVÆRRE AFLYST. Dansk Arkitektur Centers arrangerer i forbindelse med Golden Days festivalen Krig No. 1 tre ture om Bedre Byggeskik. Der stilles skarpt på den holdningsændring som udvikledes i forhold til byggeri i begyndelsen af forrige århundrede, og som fik benævnelsen Bedre Byggeskik.

Bispebjerg_Bakke_20070329_ TH_004.jpg

 

NB: Turen er desværre aflyst

>> Se vores andre søndagsture

 

Området Nordvest repræsenterer hele tidsepoken fra Bedre Byggeskik og til i dag. Her finder man desuden flere fine eksempler på bedre byggeskik fra det 21 århundrede. For hvordan er det egentlig vi opfatter og anvender begrebet i dag og hvad bliver resultatet?

Turen starter på det historiske Bispebjerg Hospital, men undervejs skal vi også se nærmere på mere moderne byggerier som Bjørn Nørgaards boligslange på Bispebjerg Bakke der forener kunst, arkitektur og teknik. Byggeriet har fået en original og organisk udformning, der får det færdige hus til at fremstå som en skulptur. Ved Entasis' boligbebyggelse på Frederiksborgvej finder vi et eksempel på et byggeri med en klassisk karréstruktur forenet med en samlende byplads, som er offentligt tilgængelig. Den løsning kom efter, at kvarterets beboere havde formuleret ønske om en bypark. På turen vil lektor ved Arkitektskolen,Ola Wedebrunn, hjælpe os på sporet af hvad bedre byggeskik er i dag.  

>> Læs mere om Golden Days Festival

Bedre Byggeskik – fortid, nutid, Nordvest - AFLYST
 
Dato 21. september 2014
Tid 14.00-16.00
Vis på kort Sted Ved hovedindgangen til Bispebjerg Hospital i porten
Bispebjerg Bakke 27, 2400 København NV
Pris 85 kr.
Arrangør Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Golden Days Festival
Kontaktperson Luise Josephine Rathje

26. august 2014 / Af peh

Sidst opdateret d. 18. september 2014