EftermiddagsDAC: At bygge med naturen

Kom og hør to nordiske perspektiver på spændingsfeltet mellem arkitektur og natur. Hvordan kan vi bygge bedre byer og byrum i symbiose med naturen?

_MG_8058.jpg

Den 25. august går norske Siv Helene Stangeland, partner i Helen&Hard, og danske Flemming Rafn Thomsen, partner i Tredje Natur, på scenen og fortæller om udfordringer, muligheder og visioner for at skabe bedre byer og byrum, der i højere grad smelter sammen med naturen. 

Dansk Arkitektur Centers sommerudstilling om den norske arkitektvirksomhed Snøhetta, der indgår i World Architecture-serien, fokuserer på arkitektvirksomhedens helt særlige nordiske tilgang til materialer, metode, proces og formgivning. Dette fokus forstærkes igennem Dansk Arkitektur Centers arrangementsrække for det faglige publikum. Arrangementsrækken består af 5 faglige dobbelt-talks, der samler danske og norske fagfolk på tværs af traditionelle fagfelter: materialeproducenter, arkitekter, designere og andre fagfelter i byggebranchen for at inspirere, supplere og diskutere med hinanden. Arrangementsrækken vil have særligt fokus på materialebrug, formgivning, metode og proces.

Oplægsholdere

Flemming Rafn Tredje Natur 2.jpgFlemming Rafn Thomsen

Flemming Rafn Thomsen er medejer og partner i tegnestuen TREDJE NATUR og ansvarlig for den kunstneriske udvikling af tegnestuens agenda 'By + Land = Bland!'.Flemming er fascineret af den kraft og det potentiale, som den menneskeskabte natur genererer, og vil kortslutte det indgroede skel mellem by og landskab i dansk arkitektur. Naturen og byen skal lære af hinanden, hvor menneske, arkitektur og natur indgår i en symbiose, centreret om et sundt og oplevelsesrigt hverdagsliv i byen. Flemming er optaget af byens transparens, altså en tydeliggørelse af, hvordan de urbane kredsløb fungerer, således brugerne kan træffe mere informerede og dermed bæredygtige valg i dagligdagen.

TREDJE NATUR har base på Nørrebro i København og har oplevet en hæsblæsende start på den danske arkitekturscene. 25 medarbejdere arbejder dagligt med at udfolde tegnestuens projekter, der lige nu blandt andet tæller udviklingen af 180.000 m2 ny stationscenter i Vinge, 24.000 m3 skybrudsvand i den fredede folkepark Enghaveparken og innovationsprojektet Klimaflisen. Tegnestuen har fra start markeret sig som en toneangivende profil med bl.a. visionen bag landets første Klimakvarter og Fem våde drømme for Københavns Havn.

 

Siv-Stangeland.jpgSiv H. Stangeland

Siv H. Stangeland er partner og medgrundlægger af arkitektvirksomheden Helen & Hard sammen med dipl. ing. Reinhard Kropf. Sammen startede de firmaet i 1996 og har i dag 22 ansatte i Oslo og Stavanger.

Helen & Hard er i dag anerkendt for en gennemgående bæredygtig designfilosofi og deres innovative træarkitektur er blevet et varemærke.

Siv har undervist og forelæst på en række skoler og konferencer. For tiden deltager hun i Ph.D.-programmet Adapt-r på Århus Arkitektskole hvor hun uddyber og kontekstualiserer kontorets designpraksis.

>> Læs mere om de andre arrangementer i rækken 'EftermiddagsDAC - Nordiske perspektiver'

EftermiddagsDAC: At bygge med naturen
 
Dato 25. august 2015
Tid 15:30-16:30
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris Standard billet - 60 DKK / BYG-Medlem - Gratis
Arrangør Dansk Arkitektur Center

4. august 2015 / Af jla@dac.dk

Sidst opdateret d. 25. august 2015