Design & Architecture p.m.: Et kærligt skub?

Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Center introducerer en fælles række faglige morgen- og eftermiddagsmøder, der sætter aktuelle temaer indenfor design-, byggeri og byudvikling til debat. Design & Architecture a.m./p.m. får premiere den 19. maj med fokus på adfærdsdesign i byen.

Design-am-pm-nudging.jpg 

Foto: SLA

Er mennesker forudsigeligt irrationelle, og kan man designe adfærd? Hvordan designer man i så fald en verden, hvor mennesker tager 'de rigtige valg', og vi derved får bedre byer og et sundere samfund? Med dette gåhjemmøde dykker vi ned i begrebet nudging ser på, hvordan man får folk til at vælge cyklen frem for bilen, bruge skraldespanden i det offentlige rum frem for gaden og sænke hastigheden på vejene.


Den 19. maj sætter følgende fokus på emnet gennem oplæg og debat: 

Rasmus Astrup

Rasmus Astrup.jpgRasmus Astrup er som partner i SLA ansvarlig for nogle af tegnestuens største og mest komplicerede projekter.

Rasmus er en af Danmarks førende specialister inden for landskabsarkitektonisk bæredygtighed og klimatil-pasning og er ekspert i at samtænke bygningers og uderums bæredygtighed i en holistisk symbiose. Særligt ift. "the tripple buttom Line" hvor projekterne både giver social, økonomisk og bæredygtig værdi. 

Rasmus står således bag en række af Danmarks mest fremsynede landskabsprojekter inden for bæredygtig-hed: Fra Novo Nordisks nye domicilpark med 100 procent vandbalance og "Walk and Talk" stier til det nye Green Solution House med fuldt klimatilpasset uderum, samt udendørs mødefaciliteter.

Mikkel Holm Sørensen

Mikkel Holm.jpgMikkel Holm Sørensen er direktør i /KL.7, Danmarks største rådgivningsvirksomhed inden for adfærdsdesign. /KL.7 hjælper danske og globale virksomheder og myndigheder med at skabe forretningskritisk adfærd med afsæt i adfærdsvidenskab og datadrevne designmetoder. Mikkel er uddannet filosof og PhD i IT-design og forfatter til bøger om den datadrevne virksomhed (DATA - virksomhedens nye grundstof) og adfærdsdesign (Adfærdsdesign - Aben og jakkesættet). 

Rasmus Rune Nielsen (moderator)

Rune Rasmus Nielsen_KRN.jpgRasmus Rune Nielsen har som programdirektør ansvar for at udvikle Dansk Arkitektur Centers brand, profil og relationer på tværs af Dansk Arkitektur Centers programmer og arbejdsområder. Rasmus har særlig fokus på at udvikle brandet og profilen for "det nye Dansk Arkitektur Center", der åbner på Bryghusgrunden ved den sorte diamant i 2016, og er derudover tilknyttet en række af Dansk Arkitektur Centers større, tværgående projekter. 
Rasmus er tidligere partner i 2+1 Idébureau og chefrådgiver i Bysted og har 10 års erfaring med branding og oplevelsesdesign for en lang række private og offentlige kunder indenfor byggeri, byudvikling og arkitektur. Rasmus har desuden skrevet den første bog på dansk om Rem Koolhaas, undervist på Københavns Universitet, og skriver og holder foredrag om en række emner fra arkitektur til branding.

Design & Architecture p.m.: Et kærligt skub?
 
Dato 19. maj 2015
Tid 15.30-17.00
Vis på kort Sted Fæstningens Materialgård
Frederiksholms Kanal 30
1220 København
Pris Gratis
Arrangør Dansk Arkitektur Center & Dansk Design Center
Kontaktperson Anna Bisgaard-Nøhr

30. april 2015 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 7. maj 2015