På Stedet: Kvæsthusprojektet

Allerede, da Skuespilhuset stod færdig, anede man, at dette var det nye sted at være i byen. Kun en brøkdel af de, der besøger Skuespilhuset skal rent faktisk i teatret. Resten kommer der for at opleve bygningen og dens behagelige og rare atmosfære. Det er denne stemning og følelse, som arkitekterne har tænkt ind i Kvæsthusprojektet.

Pavillonen_kvæsthuset_web.jpgFoto: Søren Svendsen

Kvæsthusprojektet samler så forskellige funktioner som et P-anlæg, scenetårn og kyssetrappe og forener de stemninger der knytter sig til hver funktion til et samlet nyt sted i byen. Hvordan og hvorfor er disse funktioner blevet forenet? Kom og få svarene, når arkitekt og partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Henrik Schmidt, tager imod sammen med direktør for Kvæsthusselskabet Ole Bach.

Arrangementet begynder ved indgangen til Skuespilhuset fra Nyhavnssiden, hvor vi mødes udenfor. Herfra indvier Henrik Schmidt os i stedets særlige karakter. Henrik Schmidt var også sagsarkitekt på Skuespilhuset og kender om nogen til de helt særlige karakteristika ved huset og stedet. Vi fortsætter over i Kvæsthusselskabets gule pavillon, der ligger umiddelbart før Admiral Hotel. Her tager Ole Bach imod og giver os et indblik i processen omkring udviklingen af området - borgerinddragelsen, hensynet til nærmiljøet og de politiske overvejelser som naturligt må indgå i så stort et projekt.

Tag med og følg udviklingen.

kvæsthusprojektet02.jpg

Kvæsthusprojektet. Illustration: Lundgaard & Tranberg

YDERLIGERE INFORMATION

>> Se alle På stedet arrangementer

>> Læs mere om Kvæsthusprojektet i Copenhagen X Galleriet

På Stedet: Kvæsthusprojektet
 
Dato 18. marts 2015
Tid 17:00-18:30
Vis på kort Sted Skuespilhusets sydvendte indgang, Nyhavnssiden
Sankt Annæ Plads 36
1250 København
Pris 110 kr.
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

22. september 2014 / Af mae@dac.dk

Sidst opdateret d. 15. januar 2015