Konference: Det intelligente samfund for borgerne

Konferencen sætter fokus på livet i en smart city, hvor deltagerne vil opleve en faglig debat og blive klogere på smart city løsninger – med mennesket i centrum. Der vil være oplæg fra Meik Wiking, CEO for Lykkeforskningsinstituttet og Riccardo Marini, Director hos Gehl Architects i København.

Konferencen skal styrke arbejdet med big data og smart city løsninger på et strategisk og organisatorisk niveau, samt bidrage til en kritisk debat om, hvordan big data og smart city-løsninger anvendes i forhold til at øge livskvaliteten for borgerne i byerne.


Livability - When and what makes us happy?

Meikwing 

Til at sætte rammen for dagen vil Meik Wiking, CEO for Lykkeforskningsinstituttet, give et oplæg omkring, hvad der gør os lykkelige. Meik Wiking er desuden forfatter, Research Associate for Danmark ved the World Database of Happiness samt stiftende medlem af The Latin American Network for Wellbeing and Quality of Live Policies.

>> Læs mere om Meik og Lykkeforskningsinstituttet her

 

 

Smarter to empower people?

Riccardo marini

Til at koble lykke med smart city løsninger kommer Riccardo Marini, som er Director hos Gehl Architects i København, hvor han arbejder med arkitektur og byplanlægning med mennesket i centrum. Riccardo Marini har lavet en TEDx Talk om netop lykke og smarte byløsninger under titlen "Why smart - what about happy?"

>> Se Riccardo Marinis Tedx Talks her 

>> Læs mere om Riccardo Marini her

 

Songdo, South Korean - The Worlds Smartest Ghost Town


jonathan-smart city.jpg

Journalist Jonathan Tybjerg har fortid på Politiken, Dansk Teknologisk Institut (DTI) og IPmonopolet. Han skriver primært internationale og økonomiske historier, men har også beskæftiget sig med klima og omstilling i form af artikler til Politikens 2050-redaktion og pressearbejde hos DTI. Han har rapporteret fra Sydkorea og Holland med historier om udviklingen af fremtidens bæredygtige samfund. Jonathan Tybjerg arbejder lige nu som freelancejournalist, mens han skriver speciale på RUC.

 

 Citizen involvement in Smart Cities

Liselott Stenfeldt.jpg

Til at koble det fysiske rum med det digitale kommer Liselott Stenfeldt, der er en del af Alexandra Instituttets Interactive Space Lab, hvor hun arbejder med hvordan digitale løsninger kan transformere og berige det fysiske rum omkring os. Liselott har en MAA fra Arkitekskolen Aarhus og har også en uddannelsesgrad i Spatial Design fra The Design School in London og i Immaterial (digital) design fra Malmö University.

>> Læs mere om Liselott og Alexandra Instituttet her

 

 
Smart city solutions in Vinge - Denmarks largest greenfield urban development project

Søren Smidt.jpg

Vinge er et af Danmarks største byudviklingsområder, hvor smart city-løsninger er højt prioriteret. Søren Smidt-Jensen har det overordnede ansvar for Vinge-projektet, samt ansvar for kommunens planafdeling og for natur- og miljøafdelingen. Søren har beskæftiget sig med strategisk byudvikling i Danmark og internationalt, med smart cities, grøn omstilling, klimatilpasning og erhvervsudvikling. Søren er uddannet kulturgeograf fra Københavns Universitet og PhD i strategisk byudvikling.

>> Læs mere om Søren her

Program

12.00: Let frokost og registrering

12.30: Velkommen
- Maria Kanstrup, Senior Project Manager, DAC

12:40: Livability - When and what makes us happy?
- Meik Wiking, CEO, Happiness Research Institute

13.15: Smarter to empower people?
- Riccardo Marini, Direktør, Gehl Architects

13.50: Kaffepause

14.00: Songdo, Sydkorea - The Worlds klogeste Ghost Town
- Jonathan Tybjerg, journalist, Information

14.25: Citizen involvement in Smart Cities
- Liselott Stenfeldt - Senior Projektleder hos Alexandra Instituttet

14.45: Smart city solutions in Vinge - Denmarks largest greenfield urban development project - Søren Smidt-Jensen, Planchef, Frederikssund kommune

15.10: Kaffepause

15.15: Gruppedebat

15.45: Opsamling på dagen

16:00: Slut

Konferencen er rettet mod professionelle, der arbejder med byudvikling og smart city-løsninger i den offentlige sektor.

Konferencen vil bestå af oplæg, samt opsamlende diskussioner i plenum. Begge dele vil foregå på engelsk.

Konferencen er en del af projektet Den Intelligente By

>> Læs mere om Den Intelligente By


Få rabat - køb dobbeltbillet til konference + workshop 25. november

Til de hurtige tilbyder vi en billetpakke, som giver adgang til at deltage i både konference og workshop til en nedsat billetpris. Derved får du mulighed for at deltage i konferencen d. 24. november om, hvordan big data og smart city-løsninger kan anvendes til at øge borgernes livskvalitet i byerne, samt workshoppen d. 25 november, der har til formål at udarbejde danske dogmer og strategiske pejlemærker, der kan bruges af danske byer og kommuner i udviklingen og implementering af smart city-løsninger i Danmark.

>> Læs mere om workshoppen Dansk dogmer for Smart Cities

Når disse er udsolgt er det kun muligt at købe billetter til konferencen d. 24. november.

Konference: Det intelligente samfund for borgerne
 
Dato 24. november 2015
Tid 12:00-16:00
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Strandgade 27B,
1401 København K
Pris 600 kr. for både konferencen og workshoppen "Danske dogmer for Smart Cities". 350 kr. for konferencen alene. 245 kr. for BYG-medlemmer.
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Signe Ansbak Kassow

13. oktober 2015 / Af Minja Derkovic

Sidst opdateret d. 17. november 2015