Kystturisme og arkitektur

Kom og hør hvordan arkitektur og natur kan gå hånd i hånd og vær med til at diskutere hvordan kystturismen kan styrkes i samspil med naturkvaliteterne. Oplev blandt andre den prisbelønnede walisiske professor, Terry Stevens, fagansvarlig hos Schønherr og Gjøde & Povlsgaard Arkitekter.

Løkken (1) - Mette Johnsen.jpg

Foto: Mette Johnsen

Kystturismen i Danmark har været ramt af tilbagegang de senere år. Ikke mindst har sektoren generelt vanskeligt ved at tiltrække nye kundegrupper. Kystturismen appellerer ikke stærkt nok til de yngre gæster, herunder unge forældre. Hvordan kan den fysiske planlægning bidrage til mere attraktive kystområder?

Dansk Arkitektur Center sætter fokus på, hvordan man som myndighed kan fremme kystturismen ved at styrke kvaliteterne i det byggede miljø i samspil med naturen og de stedbundne kvaliteter.

I Norge har myndighederne satset massivt på at udvikle og forstærke naturoplevelsen gennem spektakulær arkitektur og kunst. Det overordnede mål er at gøre Norge til et endnu mere attraktivt rejsemål samt at styrke lokalområderne. Hvad kan danske kommuner lære af det norske initiativ, og hvad er de danske succeshistorier, når det kommer til udvikling af kystområderne?

Oplev også den prisbelønnede walisiske professor, Terry Stevens, der giver inspiration og perspektiver til strategier og udvikling i kystområderne. Derudover vil der også være fokus på kystaktørernes ønsker til planlægning nær kysterne.

Kom og hør hvordan hvordan arkitektur og natur kan gå hånd i hånd og vær med til at diskutere hvordan kystturismen kan styrkes i samspil med naturkvaliteterne. 

Talere

Janne Liburd

Janne Liburd (moderator), SDU og Nationalpark Vadehavet
Janne er professor i turisme på Syddansk Universitet, hvor hun leder Center for Turisme, Innovation og Kultur. Hendes forskningsområder ligger inden for bæredygtig turismeudvikling og innovation. Janne er desuden medlem af Det Nationale Turismeforum, og formand for Nationalpark Vadehavet.

 

Terry Stevens

Terry Stevens, Stevens & Associates (UK)
Professor Terry Steven er grundlægger af det prisbelønnede rådgivnings firma Stevens og Associates. Han har arbejdet på strategiske udviklingsprojekter indenfor turistmål i 50 lande og hans kunder omfatter internationale, nationale og regionale økonomiske udviklingsorganisationer samt mange private virksomheder.

 

Trine Kanter Zerwekh

Trine Kanter Zerwekh, NasjonaleTuristveger (N)
Trine er ansvarlig for markedsføring og turisme ved Nasjonale Turistveger i Norge. Hun var med da initiativet startede som et pilotprojekt i 1994-1998, bl.a. som projektleder. Siden arbejdede hun i 12 år som leder i Norges Automobil Forbund (NAF), hvor hun indgik i Turistvegenes bestyrelse. De seneste fem år har hun igen arbejdet i i Turistvegseksjonen i Statens Vegvesen.

>> Læs mere om Nasjonale Turistveger 

Lars Nybye Michel

Lars Nybye Michel, Schønherr
Lars Nybye Michel er fagansvarlig hos Schønherr inden for området kulturarv. Dette fagområde arbejder bl.a. med at renovere og nyfortolke særligt følsomme steder i både landskabelige og bymæssige sammenhænge. Gennem de seneste år har Lars Nybye Michel som projektleder stået i spidsen for en række af tegnestuens mest markante projekter herunder Ribe Domkirkeplads, Vestled i Hvide Sande, Christiansfelds centrale pladser og Skagen Fyr. 
 

Karen Skou

Karen Skou, Realdania
Karen er uddannet arkitekt MAA og arbejder som projektchef i Realdania i programmet Mulighedernes Danmark, med særligt ansvar for initiativet Yderområdernes potentialer, hvor Realdania har fokus på hvordan der skabes positiv udvikling i yderområderne i en tid med fraflytning. I kampagnen Stedet Tæller har vi haft særligt fokus på hvordan der kan skabes kvalitet i kysternes turist destinationer.
 

KarenWulffFINAL.jpgKaren Brosbøl Wulf, Dansk Erhverv
Karen er chefkonsulent for turisme og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer en lang række turisme- og oplevelsesvirksomheder i Danmark, herunder feriehuse, campingpladser, feriecentre, hoteller, attraktioner, museer, spillesteder mv​. Dansk Erhverv arbejder for at styrke turisme- og oplevelsesvirksomhedernes konkurrenceevne via fokus på rammevilkår og bedre udviklingsmuligheder.
 

Poul Fejer Christiansen.jpg

Poul Fejer Christiansen, Campingrådet
Poul er direktør i Campingrådet, der er dansk campings paraplyorganisation. Poul Fejer Christiansen har tidligere været ansat i bl.a. Turismens Fællesråd og FDM.

 
 

Holger Bisgaard

Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen
Holger er kontorchef i Erhvervsstyrelsen og er uddannet byplanarkitekt. Holger har siden 2008 været ansat i staten med opgaver indenfor planlægning og har tidligere været ansat i kommuner og private organisationer.

 

GP-profile-picture2.jpg 


Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, Gjøde & Povlsgaard Arkitekter
Gjøde & Povlsgaard Arkitekter arbejder med et bredt spektrum af opgaver, fra landskab og bygninger til design af byrumsinventar, udstillingsindretning og midlertidig arkitektur. Tegnestuen bidrog til årets udgave af Sculpture by the Sea med Den Uendelige Bro, som har fået meget positiv opmærksomhed nationalt såvel som internationalt. Med broen iscenesættes kysten og havet, så der skabes en ny oplevelse af stedets kvaliteter.   

Kystturisme og arkitektur
 
Dato 10. november 2015
Tid 10:00-16:00
Vis på kort Sted KulturØen
Havnegade 6-10, 5500 Middelfart
Pris DKK 495
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Lars Fjendbo Møller
 

4. august 2015 / Af jla@dac.dk

Sidst opdateret d. 22. oktober 2015