På Stedet: Cykelslangen AFLYST

NB: Arrangementet er desværre aflyst. Tag med til Cykelslangen hvor arkitekt i DISSING+WEITLING, Morten Winding, fortæller historien bag den knald-orange cykelbro. Herefter fortsætter vi til Islands Brygge Syd sammen med Peter Høiriis Nielsen, chefkonsulent fra Københavns Kommune, der fortæller om broernes centrale rolle i udviklingen af området.

På stedet Cykelslangen - Rasmus Hjortshoj - Cykelslangen LARGE - 07_Phot....jpg

Foto: Rasmus Hjortshøj -  COAST Studio. Cykelslangen.

Tag med på de mange andre kommende På Stedet ture

>> Se kalender oversigt

På Stedet: Cykelslangen
Kom tæt på nogle af eksemplerne fra udstillingen 'Banebrydende byggeri', når Dansk Arkitektur Center inviterer ud i Danmark. Mød op På Stedet, og få historien når arkitekten, ingeniøren, bygherren eller anden central nøgleperson bag byggeriet fortæller.

Prisvindende og knald-orange cykelbro

Cykelslangen, der forbinder Dybbølsbro med Havneholmen, fik fuldendt forbindelsen mellem Vesterbro og Amager. Bryggebroen blev begyndelsen og Cykelslangen blev kronen på værket. Arkitekter fra hele verden kommer til København for at se dette "bro-greb".

DISSING+WEITLING er Danmarks ukronede bro-arkitekter og står også bag Cykelslangen og Bryggebroen. Tag med På Stedet og hør arkitekt i DISSING+WEITLING, Morten Winding, fortælle historien bag den knald-orange cykelbro, der er modtager af dette års prestigefyldte 'Store Arne', samt Bryggebroen, som i 2006 var den første bro opført over Københavns Havn i 50 år. Gåturen suppleres af Peter Høiriis Nielsen, chefkonsulent fra Københavns Kommune, der har været med siden Havneholmen bl.a. bestod af strandbaren Pappas Hotel og Islands Brygges nedlagte siloer blev udnyttet til alternative og kreative formål - det vil sige i starten af 00'erne.
Vi får historien om de to forbindelser og områdets udvikling.
 

EN DEL AF UDSTILLINGEN 'BANEBRYDENDE BYGGERI' 

Arrangementet er en del af en række På Stedet-arrangementer og knytter sig til udstillingen 'Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud, der ændrede verden'.

>> Læs mere om udstillingen

>> Se andre På Stedet-arrangementer

På Stedet: Cykelslangen AFLYST
 
Dato 27. oktober 2015
Tid 17:00-19:00
Sted Ved Aller Media
Havneholmen 33
1561 København V
Pris 135 kr. / 70 kr. (studerende)
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

24. september 2015 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 26. oktober 2015