På Stedet: DTU Lyngby Campus

Tag med På Stedet til DTU Lyngby Campus, hvor fremtidens ingeniører udklækkes og banebrydende ingeniørløsninger skabes. Her skal vi bl.a. vises rundt ved Campusdirektør Jacob Steen Møller og projektchef Thomas Nørgaard fra Christensen og Co.

DTU, Kgs. Lyngby.jpg

 Foto: DTU, Kgs. Lyngby

Kom tæt på nogle af eksemplerne fra udstillingen 'Banebrydende byggeri', når Dansk Arkitektur Center inviterer ud i Danmark. Mød op På Stedet, og få denne gang historien om DTU Campus i Lyngby.

På turen til DTU viser Campusdirektør Jacob Steen Møller og projektchef Thomas Nørgaard fra Christensen og Co. rundt på det store universitetscampus. Vær med og få et indblik i Eva og Nils Koppels arkitektur fra 1974 - og se de helt nye faciliteter, der er kommet til. Vi skal opleve hovedbygningen, bygning 101, og se eksempler på nye byggerier og renoveringer, blandt andet et af verdens mest sofistikerede laboratorier til høreforskning og de det succesfulde innovationshub DTU Skylab.

Program for På Stedet: DTU Lyngby Campus

  • Hovedbygningen 101: Campusdirektør Jacob Steen Møller fortæller om campusplanen og landskabet og viser rundt i bygning 101
  • Bygning 324, DTU Compute: Projektchef og arkitekt Thomas Nørgaard fra Christens & Co fortæller om byggeriet tankerne bag den inviterende lyse og åbne bygning, der netop har vundet Lyngby-Taarbæk kommunes arkitekturpris
  • Bygning 354, DTU Elektro, vi skal se de nye laboratoriefaciliteter indenfor høreforskningen og kigge ind i det "lyddøde rum"
  • DTU Skylab: Vi slutter med et kig ind i DTU Skylab - universitetets succesfulde innovationshub med svævende møderum og mobile møbler. Juul & Frost Arkitekter står bag renoveringen af den tidligere forskningshal

Om DTU Lyngby Campus

DTU Lyngby Campus blev bygget på en tidligere landingsbane på Lundtofte slette i 1960'erne af arkitekterne Eva og Nils Koppel efter amerikansk campus-forbillede, og som en fleksibel by der nemt kunne udbygges. Campus blev bygget stramt op med to gennemgående avenuer, der delte området op i fire kvadranter. En kvadrant til hver ingeniørretning. I dag er de fire ingeniørretninger vokset til 19, og universitetet udbygger i disse år masser af nye lærings- og forskningsfaciliteter til de 8000 studerende og 5000 forskere og ansatte. 

EN DEL AF UDSTILLINGEN 'BANEBRYDENDE BYGGERI' 

Arrangementet er en del af en række På Stedet-arrangementer og knytter sig til udstillingen 'Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud, der ændrede verden'.

>> Læs mere om udstillingen

>> Se andre På Stedet-arrangementer

På Stedet: DTU Lyngby Campus
 
Dato 22. oktober 2015
Tid 16.30-18.30
Vis på kort Sted Ved hovedindgangen, bygning 101
Anker Engelunds Vej 1,
2800 Kgs. Lyngby
Pris 135 kr.
Arrangør Dansk arkitektur Center
Kontaktperson Ingelise Andersson

25. september 2015 / Af kln

Sidst opdateret d. 19. oktober 2015