Kulturnat – Byg amok

Kom til Kulturnat i Dansk Arkitektur Center og byg amok! Vi bygger med lys, LEGO® og selvfølgelig bygger vi også vores egne burgers til aftensmad!

kulturnat_2014

Foto: Dansk Arkitektur Center

Aftenen starter med bobler og byggeri - idet vi kl. 18 åbner udstillingen 'Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud der ændrede verden'.

>> Tilmeld dig udstillingsåbningen

Dampringe BIG Raket-MadsenDerefter er der en lang række byggeworkshop, hvor man kan prøve kræfter med basal ingeniørkunst bl.a. tryk, træk og vind. Uden for kan man bygge i lys når du bestemmer hvordan facaden skal farvelægges. Der går bådture mellem Ingeniørforeningen, IDA, på Kalvebod Brygge og Dansk Arkitektur Center hvor man kan høre om de nye broer samt bygge bro mellem arkitektens og ingeniørens verden!

Verdenspremiere på dampringe-maskine

Kom og vær med, når BIG og Raket-Madsen for første gang tester den nybyggede prototype på Amager Bakkes dampringssender! En 4,5 meter høj og to tons tung maskine skal teste, hvordan det ser ud, når gigantiske røgringe sendes op over den københavnske himmel. 

Det foregår fra kl. 18:30-24:00.

Dampringssenderen er finansieret gennem crowdfundingplatformen Kickstarter og udviklet af BIG og Peter Madsen (Raket-Madsen). 

 Foto: BIG - Bjarke Ingels Group

Program
 

Kl. 18-22 LEG LEGO® ARKITEKT - HØJERE, VILDERE, LÆNGERE

  • Tårnhøje bygninger, lange broer, svævende tage og bygninger inspireret af sæbebobler! Kom og byg højere, vildere og længere som LEGO® arkitekt.

Kl. 18-22 VÆRKSTED FOR BØRN OG VOKSNE: TRYK, TRÆK OG VIND - BASAL INGENIØRKUNST OG ARKITEKTUR

  • Leg dig til forståelse af byggeri og basal ingeniørkunst. Eksperimenter med forskellige konstruktioner, tryk, træk og vind en sodavand hvis din konstruktion kan bære vægten!

Kl. 18-22 VÆRKSTED FOR BØRN OG VOKSNE: FORM OG FIGUR - INNOVATION I BYGGERIET

  • Børn og voksne designer og konstruerer i flere materialer - hvor innovativ kan du være med en paptallerken.

Kl 18-18.30 UDSTILLINGSÅBNING: BOBLER OG BYGGERI

  • De første 100 gæster kan starte med bobler og byggeri til udstillingsåbning: "Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud der ændrede verden".

18:30-24:00 SKYD DAMPRINGE OVER BYEN

  • Kom og hver med til at teste byens nye vartegn, som fra 2017 permanent sender store dampringe op over byens himmel. Vi får besøg af arkitekterne fra BIG og raketbygger Peter Madsen, som sammen med DAC inviterer hele byen med til at skyde de første gigantiske dampringe op over Kulturnatten.

Kl. 18-24 BROBYGNING

  • DAC og IDA bygger bro mellem arkitektens og ingeniørens verden - tag gratis med båden mellem DAC og IDA. Undervejs kan du høre om byens nye broer.

Kl 20-24 BYG MED LYS

  • Kom og vær lys-ingeniør for en aften. Leg med lys og vær med til at skabe facaden på DAC så vi bliver et levende og lysende pejlemærke i Kulturnatten.

Dette arrangement er en del af udstillingen 'Banebrydende byggeri'

>> Læs mere om udstillingen


Kulturnat – Byg amok
 
Dato 9. oktober 2015
Tid 18:00-24:00
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris Kræver kulturpas
Kontaktperson Charlotte Buch

14. september 2015 / Af Minja Derkovic

Sidst opdateret d. 8. oktober 2015