EftermiddagsDAC: Bæredygtigt byggeri

Kom og hør to nordiske perspektiver på bæredygtigt byggeri. Hvordan kan vi i Norden vha. ressourceeffektive løsninger og bæredygtige processer skabe mere bæredygtigt byggeri, som vi kan konkurrere med internationalt?

_MG_8058.jpg

Den 22. september går Norske Jenny B. Osuldsen, partner i Snøhetta, og danske Anders Lendager, partner i Lendager Arkitekter, på scenen og fortæller om udfordringer, muligheder og visioner for at skabe mere bæredygtige byer og bygninger, som både kan bidrage til den grønne omstilling og skabe vækst og arbejdspladser i Norden. 

Dansk Arkitektur Centers sommerudstilling om den norske arkitektvirksomhed Snøhetta, der indgår i World Architecture-serien, fokuserer på arkitektvirksomhedens helt særlige nordiske tilgang til materialer, metode, proces og formgivning. Dette fokus forstærkes igennem Dansk Arkitektur Centers arrangementsrække for det faglige publikum. Arrangementsrækken består af 5 faglige dobbelt-talks, der samler danske og norske fagfolk på tværs af traditionelle fagfelter: materialeproducenter, arkitekter, designere og andre fagfelter i byggebranchen for at inspirere, supplere og diskutere med hinanden. Arrangementsrækken vil have særligt fokus på materialebrug, formgivning, metode og proces.
 

Jenny Osuldsen.JPGJenny B. Osuldsen, Snøhetta

Jenny er uddannet landskabsarkitekt i Norge (MLArch 1991) og i USA. Hun begyndte i Snøhetta i 1995 og er partner i Snøhetta. Hun er dybt involveret i mange af Snøhettas konkurrencer og i et bredt spektrum af små og store projekter og har været med til at starte Snøhettas New York-kontor.  

Jenny er professor i landskabsarkitektur ved Universitetet på Ås i Norge og gæsteprofessor ved Ax:son Johnson Institute of Sustainable Urban Design (SUDes) ved Universitetet i Lund.

 

Anders-Lendager-foto-WEB.gif

Anders Lendager

Anders Lendager har igennem de seneste ti år søgt at få indsigt i hvad bæredygtighed som begreb er, hvad det kan, og hvad det burde kunne. Han stiftede tegnestuen Lendager Arkitekter i 2011 ud fra et ønske om at dedikere en arkitektpraksis 100% til bæredygtig og ressourcebevidst arkitektur.

Fordi arbejdet med den recirkulerbare byggeplads, upcycle materialer, en bedre infrastruktur for affaldssortering, samt en bredere bevidsthed omkring ressourceeffektivitet er essentielt for fremtidens byggeri. Vi må, og skal, tænke og arbejde på tværs af fagskel, og integrere de bæredygtige tiltag fra første skitse. De positive bivirkninger er et sundere bygget miljø, en bedre driftsøkonomi, et aktivt ansvar for samfundsudviklingen, en forskånelse af naturen, såvel som sundhed hos slutbrugerne.

"Jeg ser muligheder i afsøgningen af sammenhænge, der åbner for nye kombinationer, som skaber synergi." Anders Lendager

>> Læs mere om de andre arrangementer i rækken 'EftermiddagsDAC - Nordiske perspektiver'

 

GRATIS FOR BYG-MEDLEMMER

Arrangementet er GRATIS for medlemmer af BYG-netværket. Er du medlem skal du vælge billettypen for BYG-medlemmer, når du tilmelder dig.

Er du ikke medlem af BYG netværket? Læs mere og tilmeld dig og din virksomhed her

EftermiddagsDAC: Bæredygtigt byggeri
 
Dato 22. september 2015
Tid 15:30-16:45
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris Standard billet - 60 DKK / Studerende 30 kr. / BYG-Medlem - Gratis
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Anders Brøndum Mortensen

4. august 2015 / Af jla@dac.dk

Sidst opdateret d. 21. september 2015