Søndagstur: Cykeltur havnen rundt

Med Havneringen har vi fået en helt ny mulighed i København: At kunne cykle havnen rundt - fra Inderhavnen i nord til Sluseholmen i syd!

Cirkelbroen. kreditering Olafur Eliasson og Nordea Fonden.jpg

Foto: Olafur Eliasson,   Cirkelbroen,  2015, Christianshavns Kanal, København. En gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune. Foto: Søren Svendsen, for Nordea-fonden.

For præcis 10 år siden fik København sin første nye bro over havnen i 50 år. Det var Bryggebroen, der går fra Vesterbro til Amager. Med et trylleslag blev byen gjort mindre, og vi opdagede områder i byen, vi aldrig før havde ænset. Havneringen høster frugten af de sidste 10 års byudvikling rundt om havnen, der nu, med åbningen af Inderhavnsbroen, gør det muligt at cykle hele havnen rundt.

Udtalelser fra vores besøgende

"Det var en stor oplevelse, at komme "havnen rundt" på cykel med en meget kompetent guide" - Peter Linding

"En god mulighed for at følge med i byudviklingen i København. I et passende tempo. Dejligt med frisk luft og super at det forgik på cykel som er vejen frem i byen også. Passende stop på turen og god mulighed for at få viden om byens forandringsproces." - Noëlle Morin Frederiksen

Tag med og følg udviklingen

En række søndage fra april og frem til oktober kan du cykle med os havnen rundt. Turen begynder ved Dansk Arkitektur Center i Strandgade og fortsætter mod syd, hvor første stop er den nyeste og meget smukke bro, Cirkelbroen. Herefter går det slag i slag med stop ved nye byområder, grønne landskaber, italienske supermarkeder, byggepladser, trampoliner og gyldne tårne.

Vi cykler langs kajkanten, hvor det kan lade sig gøre - over sluser og broer, ad cykelslange, på grussti og cykelsti. Vi  skal bl.a. høre om et P-anlæg, der er meget mere end til biler, og vi skal kigge over mod Papirøen, der nu er kommet et skridt tættere på sin fremtidige funktion. Endelig cykler vi over Inderhavnsbroen, der åbnede d. 7. juli 2016, forbi Krøyers Plads og tilbage til Dansk Arkitektur Center.


NB. Medbring egen cykel.   

SKAL DU PÅ FLERE SØNDAGSTURE?

År 2016 byder på en række spændende søndagsture til lands og til vands. Det har været muligt at komme med på havnetur mod nord, gåtur på vesterbro eller cykeltur havnen rundt. Fra efteråret 2016 afholder vi vores nyeste søndagstur helt indtil januar, hvor du kan komme med på gåtur på Cobe Arkitekters Christianshavn.

>> Se alle søndagsturene for 2016

------------------------------------

Cykelturen er udviklet i samarbejde med Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen.

------------------------------------

Søndagstur: Cykeltur havnen rundt
 
Dato Udvalgte søndage fra den 3. april - 30. oktober 2016
Tid 11:00 - 13:30
Vis på kort Sted Vi mødes ved Dansk Arkitektur Center
Pris 95 kr.
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Kathrine Grølsted
 
Bemærk

Der er desværre ikke flere ture i 2016. 

22. februar 2016 / Af lbm@dac.dk

Sidst opdateret d. 1. november 2016