Bliv huskunstner – kursus for arkitekter (Aalborg)

Er du arkitekt og brænder for dit felt? Har du lyst til at give den passion videre til børn og unge? Statens Kunstfonds Huskunstnerordning giver arkitekter mulighed for at søge tilskud til forløb, hvor børn og unge får indsigt i arkitekturens verden. Deltag i dette kursus og bliv inspireret og kvalificeret til selv at blive huskunstner.

Deltag i dette kursus på Utzon Center i Aalborg og bliv klogere på mulighederne i Huskunstnerordningen.

Statens Kunstfonds Huskunstnerordning har eksisteret i 10 år, men det er først for to år siden, at arkitektur blev en del af ordningen. Formålet med ordningen er, at børn og unge i alderen 0 til 19 år får indblik og erfaring i kunstneriske processer gennem et møde med en professionel, aktiv kunstner. 

På kurset vil du møde arkitekter, der tidligere har været huskunstnere samt arkitekter, der mere generelt har arbejdet med inddragelse af børn og unge. Derudover vil du gennem oplæg om arkitektur i skolen lære mere om, hvordan elever generelt arbejder med arkitektur i forskellige fag, og hvilke erfaringer DAC& LEARNING og Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste har med formidling til børn.

Deleby-huskunstner.jpg

En central del af kurset vil også være en workshop med fokus på idegenerering og videreudvikling af ideer. Når man søger ordningen, skal man have indgået en aftale med en kommune, kulturinstitution, skole, gymnasie el.lign. om et eller flere forløb. Derfor får du på kurset også mulighed for at møde en lokal kulturkonsulent, der kan hjælpe med kontakten til disse institutioner.

>> Læs mere Huskunstnerordningen

Program

  • Velkomst
  • Oplæg: Arkitektur i skolen
  • Interview-session: Tidligere huskunstnere - mød bl.a. arkitekt Maria Christine Andersen og musiker Peter Jezn / Elektrorum
  • Mød kulturkoordinatoren - Kirsten Svensmark Møller
  • Frokost
  • Workshop: Idegenerering og sparring
  • Oplæg: Erfaringer med arkitektfaglige projekter for børn og unge v. CEBRA arkitekter
  • Workshop forsat: Idegenerering og sparring
  • Afrunding

Kurset afholdes også i København den 9. februar.

>> Læs mere her

Hvorfor søge?

Som arkitekt får du bl.a. mulighed for at arbejde med inddragelse af byens yngste borgere og komme tættere på denne del af din lokale kommune. Du får mulighed for at inspirere børn og unge til at blive arkitekter eller bare borgere, der kerer sig og kan have en holdning til arkitektur. Mange huskunstnere peger også på, at det er givende at blive spurgt ind til sin egen praksis og måske genopdage den nysgerrighed, man måske også selv havde, da man studerede.

Statens Kunstfond er initiativtager til kurserne. Kurserne er udviklet af Dansk Arkitektur Center.

Tilmelding

Du søger om en plads på kurset ved at sende en mail med dit CV (evt. flere CV'er hvis I søger som en virksomhed) til Gitte Mathiasen på gma@dac.dk. Du får svar i slutningen af uge 5, om du har fået plads på kurset.  Der prioriteres arkitekter med et højt kunstnerisk niveau og et aktivt, professionelt virke som arkitekt.

Bliv huskunstner – kursus for arkitekter (Aalborg)
 
Dato 11. februar 2016
Tid 10:00-16:00
Vis på kort Sted Utzon Center
Slotspladsen 4
9000 Aalborg
Pris Gratis
Arrangør Statens Kunstfond og Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Kristina Neel Jakobsen

14. januar 2016 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 8. februar 2016