UDSOLGT! MorgenDAC: Arkitekten og håndværkeren

OBS! Dette arrangement udsolgt! Dansk Arkitektur Center inviterer til faglig inspiration og morgenkaffe i forbindelse med udstillingen ’Studio Mumbai – imellem solen og månen’. Oplev Søren Nielsen, arkitekt og partner i Vandkunsten, og Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen A/S og en del af Københavns Tømrerlaugs repræsentantskab, reflektere over, hvordan vi kan bygge effektivt og billigt og samtidigt skabe produkter af høj håndværksmæssig og arkitektonisk kvalitet.

StudioMumbai_maison-TaraWEB.jpg

Maison Tara, Foto: Studio Mumbai

Studio Mumbais arkitektur udspringer af en stærk indlevelse i stedets ånd og grundige overvejelser om arkitekturens tilblivelse. Deres arbejde er tæt forbundet med den lokale kontekst - og fokuserer på anvendelsen af lokale materialer, håndværkstraditioner og byggeteknikker samt den snilde som opstår, når man kun har adgang til begrænsede ressourcer.

Ved dette arrangement lægger vi et dansk perspektiv på Studio Mumbais tilgange og arbejdsmetoder, dog uden at miste de globale udfordringer af syne, som vi alle, uanset nationalitet, står overfor og som pålægger os at tænke i nye baner i forhold til materialer, håndværk og arkitektur.

Studio Mumbais metoder forudsætter en forståelse for klimaforhold, den rette anvendelse af ressourcer og en konstant undersøgelse af materialers egenskaber. Mange af arkitektvirksomhedens byggerier er forholdsvis lette at reproducere i andre, billigere, materialer, og Studio Mumbai byder reproduktioner og fortolkninger velkommen, som en del af en bæredygtig arkitektonisk proces og udvikling.

MorgenDAC-600x400.jpg

Søren Nielsen og Martin Skou Heidemann

Til MorgenDAC inviterer vi Søren Nielsen, arkitekt og partner i Vandkunsten, samt Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen A/S og en del af Københavns Tømrerlaugs repræsentantskab, til at reflektere over og give eksempler på, hvordan man kan bygge effektivt og billigt og samtidigt skabe produkter af høj håndværksmæssig og arkitektonisk kvalitet.

Oplæg ved Søren Nielsen

"En arkitekts visioner for håndværkets rolle i en bæredygtige byggepraksis"

  • Hvordan kan traditionelle håndværksfag inspirere en industriel praksis?
  • Hvilke nye typer håndværksprocesser kan forventes i en fremtidig cirkulær byggepraksis?
  • Er lavteknologiske løsninger lige så vigtige for byggeriets omstilling til bæredygtighed som højteknologiske - og hvilken teknologisk kategori tilhører håndværk egentlig?

Oplæg ved Martin Skou Heidemann 

"En håndværkers erfaringer med 'de store visioner'"

  • Kan det overhovedet lade sig gøre at omsætte store visioner til en konkret virkelighed?
  • Hvordan bliver håndværkerne medspillere i udviklings- og byggeprocessen, så de visionære tanker kvalificeres og får ekstra luft under vingerne?
  • Hvordan kan tømrerfaget bidrage til udvikling og nye løsninger i forhold til bæredygtige materialer og processer?

 

Vi serverer kaffe, the og croissanter og efter arrangementet vil der være mulighed for at gå på opdagelse i den aktuelle udstilling 'Studio Mumbai - imellem solen og månen'.

>> Læs mere om Vandkunsten

>> Læs mere om Københavns Tømrerlaug

>> Læs mere om Skou Gruppen

>> Se andre MorgenDAC-arrangementer

UDSOLGT! MorgenDAC: Arkitekten og håndværkeren
 
Dato 23. februar 2016
Tid 8:30-9:30
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
Pris Standard billet 60 kr. / Studerende 40 kr. / BYG-Medlem 40 kr.
Kontaktperson Asløg Schytter Andersen

26. januar 2016 / Af jla@dac.dk

Sidst opdateret d. 22. februar 2016