Søndagstur: Gåtur på Vesterbro

Et af de helt store udviklingsområder i København er Carlsberg på Vesterbro. Vi går turen gennem Carlsberg og ser nærmere på planerne for området. Vi fortsætter videre til Enghaveparken og ender turen på Tove Ditlevsens Plads.

Vesterbro_gåtur1

Foto: Dansk Arkitektur Center

Er det noget tid siden, man sidst har været på Carlsberg, skal man forberede sig på noget af en forandring. Byggepladshegn, nye gadenavne, opgravninger og bulldozere blander sig med de fredede bygningers letgenkendelige karakteristika.

Tag med og følg udviklingen

Vi starter ved historiens vingesus, som tager os med tilbage til et stykke dansk industrihistorie af de helt særlige, nemlig Brygger Jacobsens.

Det er Carlsberg Byen P/S, der står for udviklingen af bryggerigrunden, der indtil for relativt kort tid siden var lukket land for offentligheden. Så flyttede størstedelen af produktionen til Jylland, og de mange bygninger, pladser og smøger blev tilgængelige. Efter et par år med midlertidige aktiviteter er planen for Carlsberg Byen nu ved at materialisere sig.

Videre fra Carlsberg fortsætter vi til et andet stykke københavnerhistorie: Enghaveparken tilbage fra 1929. Ligesom Carlsberg oplever Enghaveparken også en forandringsproces i disse år. Parken indgår som en vigtig del af Københavns Kommunes klimatilpasningsplan, der skal sikre afledning og genanvendelse af regnvand. Parallelt med klimasikringen renoveres parken med stor respekt for sit oprindelige udtryk, fx renoveres Arne Jacobsens musikscene, ligesom hans to boder ved indgangen til parken fra Enghavevej genopføres efter originaltegningerne. Nyt og gammelt kommer til at gå hånd i hånd i den folkekære park på Vesterbro.

Turen ender i regi af et andet Vesterbro-ikon, nemlig Tove Ditlevsen, der har fået en ny anlagt plads opkaldt efter sig.

Udtalelser fra vores besøgende

"Det giver mulighed for at følge med i byudviklingen og giver indsigt i baggrund, historie og åbner øjnene for detalje og helhed" - Marianne Melchior

"Guiden var første klasse. Turen rundt på Carlsberg var vældig godt tilrettelagt. Informationen var meget dybdegående. Det var i det hele taget en meget god oplevelse." - Lone Vibe-Hastrup
 

SKAL DU PÅ FLERE SØNDAGSTURE?

År 2016 byder på en række spændende søndagsture til lands og til vands. Det har været muligt at komme med på havnetur mod nord, gåtur på vesterbro eller cykeltur havnen rundt. Fra efteråret 2016 afholder vi vores nyeste søndagstur helt indtil januar, hvor du kan komme med på gåtur på Cobe Arkitekters Christianshavn.

>> Se alle søndagsturene for 2016

 ----------------------------------------

Gåturen er udviklet i samarbejde med Områdefornyelsen Centrale Vesterbro og Carlsberg Byen

----------------------------------------

Søndagstur: Gåtur på Vesterbro
 
Dato Udvalgte søndage fra den 27. marts - 23. oktober 2016
Tid 11:00-12:30
Vis på kort Sted Vi mødes ved Elefantporten, Ny Carlsberg Vej 103, 1760 København V
Pris 95 kr.
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Kathrine Grølsted

22. februar 2016 / Af Ingelise Ihle Andersson

Sidst opdateret d. 1. november 2016