BLOX: Bag facaden - Design og konstruktion

BLOX består af mere end 50 forskellige facadetyper, der hver især rummer en funktion og en æstetik. Der er arbejdet på facadedesignet siden BLOX’ helt spæde start tilbage i 2008, hvor dispositionsforslaget blev præsenteret på en udstilling på Dansk Arkitektur Center.

BLOX_bagfacaden_1500px

BLOX' facade, Foto: Dansk Arkitektur Center

Oliver Wong, design manager på BLOX, og Casper Graae Gottlieb, entrepriseleder i Züblin, tager os med bag facaden i dette arrangement.

Besøget på BLOX giver et fagspecifikt publikum mulighed for at komme bag facaden på konstruktion, montering, proces og design af BLOX' facade.

BLOX træder frem langs havnefronten - med sin karakteristiske form og grønne facade. Vi går tæt på facadens konstruktion, design af de forskellige facadetyper og selve monteringen. Beliggende ved havnefronten med en promenade, der flugter bygningen mod havnen, med direkte kig ind til Dansk Arkitektur Centers sikrede udstillingsrum, har skærpet sikringskravene til facaden. For ved facaderne langs indfaldsvejen Christians Brygge, er der skærpede krav til deres lyddæmpende egenskaber. Vejen skærer gennem bygningen, og de transparente facader er i sig selv en attraktion og en funktionalitet. Udsyn og klimaskærm.

Facadedelen af byggeriet har været en af de helt centrale faser i byggeriet af BLOX. Dette skyldes de mange individuelle facadetyper i byggeriet, der er en markant konsekvens af de høje arkitektoniske og mange funktionelle krav til bygningen.

I løbet af foråret 2017 er bygningen helt lukket, hvorefter finishen af facadepartiet går i gang.

OBS: Arrangementet foregår på engelsk.

BLOX_profilbillede_Oliver

Oliver Wong
Design manager på BLOX

 

 

 

BLOX_profilbillede_CasperCasper Graae Gottlieb
Entrepriseleder i Züblin

 

 


Praktisk information

  • Arrangementet begynder med præsentationer i BLOX' showroom. Herefter fortsætter vi ud på byggepladsen.
  • Der skal benyttes sikkerhedsudstyr.
  • Vi vender tilbage i showroomet til sidst i arrangementet og får en forfriskning.

Faktaboks

Byggeriet af BLOX har været i gang siden 2006. Bygningsarbejderne forlader området med udgangen af 2017 og BLOX er efter planen klar til indvielse i foråret 2018. 

BLOX er fysisk bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. BLOX rummer også mange funktioner, der ligesom klodser, bygger ovenpå og understøtter hinanden. Derfor er navnet BLOX!

BLOX er tegnet af Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA. BLOX er finansieret af foreningen Realdania, der arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Realdania By & Byg er bygherre.

>> Læs mere om BLOX her

Züblin er hovedentreprenøren på BLOX og har ansvaret for, at arkitektens spektakulære design bliver omsat til en bygning af højeste kvalitet. Züblin har, som en del af en europæisk teknologikoncern med 73.000 ansatte, en stærk innovativ og finansiel profil og er ledende indenfor partnerskabsaftaler i byggebranchen med udgangspunkt i eget team-koncept.

>> Læs mere om Zueblin her

Andre relaterede BLOX arrangementer


>> BLOX: Under jorden (om udgravning og P-anlæg)

BLOX: Bag facaden - Design og konstruktion
 
Dato 3. april 2017
Tid 15:30-18:00
Sted BLOX
Frederiksholms Kanal 30
Bygning A, 1. sal
1220 København K
Pris 195 DKK
Arrangør Dansk Arkitektur Center - i samarbejde med Realdania By & Byg og Züblin
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

3. april 2017 / Af Linda Rogberg

Sidst opdateret d. 21. februar 2017