Søndagstur: Indre by - en historie om bæredygtige løsninger

Tag med på denne gåtur og få historien om, hvorfor København igen og igen modtager priser ude i verden for sin grønne profil, cykelpolitikken, skybrudsplanen, og de gode byrum.

norreport_001.jpg

Ny Nørreport. Foto: Bo Bolther/arkitekturbilleder.dk

I disse år slår København igennem som byen, hvor der er plads til at leve livet ved og i havnen, på en ny plads, eller måske på en bro i byen. Vi tager dig med på en gåtur gennem indre by, hvor vi kigger nærmere på de bæredygtige løsninger.

På en rute fra Dansk Arkitektur Center til Israels Plads, vil vi se forskellige eksempler på de københavnske løsninger som byen er blevet så kendt for.

Hør bl.a. om en kulturinstitution, der som en af de første genanvendte vandet i havnen til nedkøling. Eller om en plads, der forvandler sig til et bassin ved skybrud. Vi skal også se nærmere på en legeplads bygget ovenpå et kommunalt kontor for renhold, og høre om hvorfor der gror græs på Nørreport stationens tag!

Turen gennem indre by giver en fin indsigt i København af i dag. Det har taget tid at nå dertil, men nu kan byen høste frugterne af års indsats med et markant fokus på livet mellem husene, medindflydelse, cyklen som primær transport for langt de fleste københavnere - for ikke at glemme det rene vand i havnen, der har givet indre by et helt nyt frirum.

Tag med og se på bæredygtige løsninger i indre by! 

OBS: Turen foregår til fods.

Hver søndag: Omvisning i 'Wasteland'

Start din søndagstur med en omvisning i udstillingen 'Wasteland' hos Dansk Arkitektur Center fra kl. 13:00-13:45. Udstillingen fokuserer ligeldes på bæredygtige løsninger, og inviterer inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på. Omvisningen er gratis ved fremvisning af en entrébillet til udstillingen. 


banner_søndagstur_indreby


Hauser Plads, Foto: Dansk Arkitektur Center / Sankt Annæ Plads, Foto: Søren Svendsen

Søndagstur: Indre by - en historie om bæredygtige løsninger
 
Dato Hver søndag i perioden fra den 15. januar - den 16. april 2017.
Tid 14:00-15:30
Sted Start: Dansk Arkitektur Center
Slut: Israels Plads/Torvehallerne
Pris 95 DKK
Arrangør Dansk Arkitektur Center
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

6. december 2016 / Af tda@dac.dk

Sidst opdateret d. 19. april 2017