Arkitekturrejse til Basel 2017: Et mekka for arkitektur og design

Juni 2017 gik turen til det unikke designmuseum Vitra. Et slaraffenland for arkitektur- og designelskere med møbler og bygninger tegnet af de helt store stjerner. Museet ligger på grænsen mellem Tyskland og Schweiz i byen Weil am Rhein – tæt på Basel, en by på forkant med ny arkitektur.

IMG_6604.JPG


Foto: Dansk Arkitektur Center

På ankomstdagen besøgte vi Renzo Pianos smukke bygning, der huser Fondation Beyeler. Hele torsdagen var dedikeret til en byvandring med amerikanskfødte Linda Cassens. Vi fik de store linjer om Basels helt særlige position som grænseby mellem tre lande, samarbejdet kantonerne i mellem, og den evige, og gemytlige, battle mellem Klein og Gross Basel. Linda tog os med over Rhinen, hvor vi blev introduceret til Herzog & De Meurons tilbygning til Museum der Kulturen. Vi besøgte Herzog & De Meurons ældreboliger, Südpark.Videre i høj sol ud til det tidligere industriområde Dreispitz med containere, jernbanespor, nybyggeri af Herzog & De Meuron og et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri af danske BIG. Sidste stop var Schaulager, der er et kombineret udstillingssted og magasin for en privat samling. Endnu et betydningsfuldt byggeri fra den overordnede arkitekturfortælling i Basel.

Fredag var store VITRA dag, hvor vi havde sat hele dagen af til at komme under huden på et af verdens mest betydningsfulde Designmuseer, Vitra Design Museum, der består af både produktionshaller, udstilling af designklassikere og showroom for alverdens opkøbere, designelskende besøgende og arkitekturinteresserede.

Fredag aften var alle deltagerne på arkitekturrejsen inviteret til fernisering på en ny udstilling i Kunstmuseum Basel, Der verborgene Cézanne. Her mødte vi Basels kunst- og kulturpublikum, nippede til hvidvin og smagte på salte Brezel.

På den sidste dag tog vi sporvognen ud til verdens næststørste medicinal virksomhed, Novartis. Som Vitra Design Museum, inviterer Novartis internationalt kendte arkitekter til at bygge laboratorier og kontorbyggerier på grunden. Formiddagen blev derfor et gensyn med Tadao Ando, Frank O. Gehry og Sanaa 

>> LÆS HELE RAPPORTAGEN

Billedstriben er billeder taget af deltagerne på turen.

 

Arkitekturrejse til Basel 2017: Et mekka for arkitektur og design
 
Dato 7.-10. juni 2017
Arrangør Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Billetkontoret (teknisk arrangør)

14. december 2016 / Af lrs@dac.dk

Sidst opdateret d. 27. juni 2017