BLOX: Under jorden - Udgravning og P-anlæg

BLOX åbner nu døren til P-anlægget for et fagspecifikt publikum, hvor vi får indsigt i udgravningen, teknologien bag anlægget, betonarbejdet og kompleksiteten i byggefasen.

bloxpanlæg_1500px

BLOX P-anlæg, Foto: Dansk Arkitektur Center

16 meter under jorden er det dybeste punkt under BLOX. Her er et P-anlæg i tre etager blevet etableret. Med plads til 350 biler, kommer det fuldautomatiske anlæg til at aflaste områdets overfladparkering.

Anders Brüel, projektleder i Realdania By & Byg, og Claus Baumann, projektchef i Züblin, tager os med Under jorden.

Med en fuldautomatisk løsning undgår bilisterne selv at skulle køre bilen ned i parkeringskælderen. Bilen bliver i stedet kørt ind i en bilelevator, hvorefter den automatisk bliver parkeret.

De fuldautomatiske p-anlæg findes mange steder i udenlandske storbyer. De er populære, fordi de er pladsbesparende, fjerner overfladeparkering og skaber større tryghed hos brugerne. Også i Danmark er der flere fuldautomatiske anlæg. Realdania By & Byg har til eksempel bygget et tilsvarende anlæg i Dok1 i Aarhus med en kapacitet på 1.000 p-pladser.

Med den fuldautomatiske løsning får du meget parkering på lidt plads. I BLOX er der tre etagers parkering, med tre lag parkering på hver etage.

Ved at fjerne parkerede biler fra gadeniveauet, bliver der bedre plads til de bløde trafikanter. Og især bliver det muligt at skabe de nye, udendørs opholdsrum. Udførelsen af kælderen under BLOX har været særlig krævende. Både fordi kælderen ligger klods op af havnebassinet og er påvirket af et konstant vandtryk, og fordi udgravningen er foregået omkring den eksisterende vej, hvor 25.000 biler dagligt passerer.

OBS: Arrangementet foregår på dansk

Anders Bruel

Anders Brüel
Projektleder i Realdania By & Byg

 
 

 
 

Claus Baumann

Claus Baumann
Projektchef i Züblin

 

 

 

Praktisk information

  • Arrangementet begynder med præsentationer i BLOX' showroom, hvorefter vi fortsætter ud på byggepladsen.
  • Der skal benyttes sikkerhedsudstyr.
  • Vi vender tilbage i showroomet til sidst i arrangementet og får en forfriskning.

Faktaboks

Byggeriet af BLOX har været i gang siden 2006. Bygningsarbejderne forlader området med udgangen af 2017 og BLOX er efter planen klar til indvielse i foråret 2018.

BLOX er fysisk bygget op omkring en række blokke, stablet forskudt oven på hinanden. BLOX rummer også mange funktioner, der ligesom klodser, bygger ovenpå og understøtter hinanden. Derfor er navnet BLOX!
BLOX er tegnet af Rem Koolhaas og hans tegnestue OMA. BLOX er finansieret af foreningen Realdania, der arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Realdania By & Byg er bygherre.

>> Læs mere om BLOX her

Züblin er hovedentreprenøren på BLOX og har ansvaret for, at arkitektens spektakulære design bliver omsat til en bygning af højeste kvalitet. Züblin har, som en del af en europæisk teknologikoncern med 73.000 ansatte, en stærk innovativ og finansiel profil og er ledende indenfor partnerskabsaftaler i byggebranchen med udgangspunkt i eget team-koncept.

>> Læs mere om Züblin her

Andre relaterede BLOX arrangementer 

>> BLOX: Bag facaden

BLOX: Under jorden - Udgravning og P-anlæg
 
Dato 21. marts 2017
Tid 15:30-18:00
Vis på kort Sted BLOX
Frederiksholms Kanal 30
Bygning A, 1. sal
1220 København K
Pris 195 DKK
Arrangør Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Realdania By & Byg og Züblin
Kontaktperson Ingelise Ihle Andersson

2. februar 2017 / Af tda@dac.dk

Sidst opdateret d. 21. februar 2017