Arkitekturrejse: Chicago

Barack Obamas hjemby, Arne Jacobsens store inspirationskilde og den tredje største by i USA – Chicago er ikke til at komme udenom, særligt ikke hvis man vil opleve svimlende skyskrabere, en vild skyline og moderne klassikere. Tag med til Chicago og kom bl.a. bag facaden på ikoniske hovedværker af Frank Lloyd Wright og Mies van der Rohe. Rejsen falder sammen med arkitekturbiennalen i Chicago, der markerer byens vigtige position inden for amerikansk arkitektur.

Banner_Chicago

Cloud Gate, Anish Kapoor

Det siges, at New York er hovedstaden for arkitektur og design, men Chicago er byen, hvorfra alle ideerne til det modernes formsprog og æstetik, udsprang.
Chicago er moderskibet, når vi taler skyskrabere, skyline og moderne klassikere.

Efter en altødelæggende brand i 1871, blot 38 år efter byens grundlæggelse i 1833, skulle byen i Midtvesten bygges op på ny.
Dette blev startskuddet for det Chicago vi kan opleve i dag som en funklende by bygget i højden - først i sten, og siden i stål.

På arkitekturrejsen til Chicago, kommer vi bag facaden på nogle af de helt store og ikoniske bygningsværker, der har inspireret hele verdens arkitekter siden de blev opført for snart 100 år siden. Vi har sammensat et program, hvor vi kommer ind i udvalgte bygninger, bliver introduceret til Chicagos betydning for arkitekturhistorien og møder lokale 'Chicagoans'.

Vi skal på en guidet tur i The Loop, der er Chicagos downtown, og få fortællingen om de historiske skyskrabere. En hel formiddag er sat af til at besøge Frank Lloyd Wrights the Robie House og vi skal også på en tur rundt i IIT Campus, som er et overflødighedshorn af Mies van der Rohes bygninger - krydret med en enkelt bygning tegnet af hollandske Rem Koolhaas.
Vi skal besøge Chicago forstaden Oak Park, der er som et museum over Frank Lloyd Wrights bygninger, hvor vi kommer indenfor i hans hjem og arbejdsværelse.

For anden gang siden 2015, byder Chicago også på en arkitekturbiennale. Vi besøger biennaleudstillingen, der finder sted i Chicago Cultural Center.

Arkitekturrejsen inkluderer selvfølgelig også et besøg i toppen af en skyskraber. Vi besøger the John Hancock Building, hvor vi 344 meter over gadeniveau får et enestående kig (og en drink i sky baren!) udover Chicago - og vi skal på river cruise ad Chicago river, der bugter sig gennem Chicago downtown.

Endelig skal vi på parkvandring i Chicagos 'grønne lunge', Millennium Park, der udover at være et grøn park, også rummer meget fine eksempler på landskabs- og bygningsarkitektur og kunst.

Vi har tilrettelagt et indholdsmættet program rigt på oplevelser - tag med og mærk arkitekturhistoriens vingesus, når vi besøger Chicago.

>> Se det foreløbige program her

Chicago tur Crown hall

Crown Hall, Mies Van der Rohe

Om rejselederen

Ingelise Ihle Andersson er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og har i en lang årrække arbejdet som projektleder på Dansk Arkitektur Center. Her har hun gennem utallige guidede ture, særarrangementer og andre by-relaterede projekter fulgt Københavns og danske arkitekters udvikling tæt. Ingelise har altid fingeren på pulsen af, hvad der rører sig på byens og arkitekturens scene og formår at formidle det på en engagerende og nærværende måde igennem de arkitekturrejser og guidede ture, som hun har ansvaret for i Dansk Arkitektur Center. Som rejseleder deler Ingelise ud af sin begejstring for arkitektur og byudvikling ved at sammensætte et spændende program og sørger samtidig for at der er styr på alt det praktiske.

Prisen inkluderer:

 • Fly til Chicago med Icelandair, med en kort mellemlanding i Keflavik International Airport i Reykjavík. Undervejs tilbydes ikke-alkoholiske drikkevarer. Mad og øvrige drikkevarer kan købes om bord.
 • 4 overnatninger inkl. morgenmad på centralt beliggende 3 stjernet hotel tæt på The Loop og Millenium Park
 • Særligt tilrettelagt oplæg om Chicagos overordnede rolle i arkitekturen ved formidlings- og forskningschef ved Chicago Architecture Foundation, Jennifer Masengarb
 • Historisk byvandring i Chicago med fokus på slut 1800-tallets første skyskrabere
 • Besøg i The Reliance Building, ny restaureret i 1999
 • Bustur med besøg I Robie House og IIT Campus
 • Besøg i the Robie House: Frank Lloyd Wrights en-families hus (1910)
 • Besøg og guidet tur i IIT Campus, Illinois Institute of Technology, Mies van der Rohes masterplan og udvalgte bygninger
 • River Cruise ad Chicago River med et enestående kig til Chicagos skyline fra vandsiden
 • Besøg i Frank Lloyd Wrights eget hjem og tegnestue i byområdet Oak Park og guidet tur i området
 • Transport ifm besøget i Oak Park
 • Besøg i den netop genåbnede, og nyrestaurerede kirke, Unity Temple, opr. tegnet af Frank Lloyd Wright i 1908
 • Omvisning i Chicago Architecture Biennial, Chicago Culture Institute
 • Parkvandring i Millenium Park, der er i dag udgør rummet mellem downtown Chicago og Lake Michigan
 • Drink og udsigt i 360CHICAGO, i toppen af den 344 meter skyskraberhøje John Hancock bygning
 • Rejseleder fra Dansk Arkitektur Center

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Pris: fuld pakke

 • Pris per person i delt dobbeltværelse: 13.995 kr.
 • Pris per person i  enkeltværelse: 16.995 kr.
 • Tilkøb: Afbestillingsforsikring ( 6% af rejsens pris) 840 kr. // 1.020 kr.

Pris: mød os i Chicago

 • Pris per person 5.995 kr. (program uden hotel og fly)

Særpris for medlemmer af Realdania By og Byg Klubben ved køb af fuld pakke

 • Pris per person i delt dobbeltværelse: 12.995 kr.
 • Pris per person i enkeltværelse: 15.995 kr.
 • Tilkøb: Afbestillingsforsikring ( 6% af rejsens pris) 780 kr. // 960 kr.

>> Læs mere om Realdania By og Byg Klubben her

Tilkøb

 • Fælles middag: 750 kr.

Betal depositum nu, og resten senere

Der er mulighed for at betale et depositum på 5.000 kr. Resten af beløbet for rejsen skal betales efter salgsperioden, der slutter den 6. september.

>> Registrer til rejsen via et depositum her

Spørgsmål og kontakt

Spørgsmål til rejsens program og indhold: Kontakt Ingelise Andersson iia@dac.dk.

Spørgsmål angående de forskellige billettyper kan stilles her: billetbooking@dac.dk

Tilslutning fra Dansk Indenrigslufthavn

Hvis der er deltagere, der ønsker at flyve fra en anden dansk lufthavn, så tag kontakt til BilletKontoret A/S som er teknisk arrangør for rejserne. Læs mere på billetkontoret.dk.

Eventuel forlængelse af ophold

Hvis man ønsker at forlænge opholdet udover de programlagte dage, kan det sagtens lade sige gøre.
Tag kontakt til Billetkontoret.

Arrangør

DAC arkitekturrejser udbydes i samarbejde med BilletKontoret A/S. BilletKontoret A/S (CVR 13451532) er teknisk arrangør for rejserne og medlem nr 650 af Rejsegarantifonden

Arkitekturrejse: Chicago
 
Dato 24. - 29. oktober 2017
Pris Delt dobbeltværelse: 13.995 DKK // enkeltværelse: 16.995 DKK. Særlig rabat for medlemmer af Realdania By og Byg Klubben (se i beskrivelsen)
Arrangør DAC arkitekturrejser udbydes i samarbejde med BilletKontoret A/S. BilletKontoret A/S (CVR 13451532) er teknisk arrangør for rejserne og medlem nr 650 af Rejsegarantifonden
 
Bemærk

Turen gennemføres ved 15 tilmeldte.

Vær opmærksom på den korte salgsperiode frem til den 6. september 2017.

27. juni 2017 / Af liro@dac.dk

Sidst opdateret d. 5. juli 2017