På Stedet: Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II

Nu har du chancen for at komme bag facaden på seks udvalgte projekter fra Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Art of Many and The Right to Space’. Tag med, når vi i det sidste arrangement i På Stedet-rækken besøger Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II af Dorte Mandrup Arkitekter.

På stedet Børnekulturhus amar

Børnekulturhus Ama'r og Sundbyøsterhal II, Foto: Jens Larsen

Udstillingen 'Art of Many and The Right to Space' i Dansk Arkitektur Center (7. juli - 1. okt.) viser med mere end 70 danske arkitektvirksomheders projekter, hvordan det brede samfundsengagement og humanistiske idealer kendetegner dansk arkitektur.

>> Læs mere om vores udstilling 'Art of Many and The Right to Space'

Vi besøger i udstillingsperioden seks udvalgte projekter ude på stedet.

Tag med til Børnekulturhus Ama'r og Sundbyøsterhal II

I 2013 vandt Børnekulturhus Ama'r titlen som årets byggeri. Vi starter arrangementet her i det skæve børnekulturhus, hvor Noel Wibrand (arkitekt og partner i Dorte Mandrup Arkitekter) sammen med husets daglige leder viser os rundt. Her er klatrevægge og kringelkroge, som børn fra kvarteret selv har været med til at skabe via en række workshops med kunstner Kerstin Bergendal.

Vi bliver klogere på byggeriet både fra et arkitekturfagligt perspektiv og fra et brugersynspunkt, og ser hvordan fantasien får lov at råde i det krøllede byggeri.

Efter vores rundvisning i Børnekulturhus Ama'r bevæger vi os ud i byen sammen med Nanna Sørensen fra Områdefornyelse Sundby. Nanna Sørensen vil guide os på vejen fra børnekulturhuset og hen til Sundbyøsterhal II og på turen indvie os i udviklingsplanerne for området Sundby.

I Sundbyøsterhal II på hjørnet af Parmagade/Amagerbrogade ser vi nøjere på det unikke multibyggeri sammen med Noel Wibrnad, der har formgivet hallen. Med supermarked i stueetagen og en lydisoleret sportshal og lejligheder ovenpå er byggeriet en tre-i-en-løsning, der formår at udnytte den trange plads i en tæt by.

Tag med og bliv både klogere på planerne for områdefornyelsen i Sundby, og oplev samtidig to fællesskabsunderstøttende byggerier bag facaden.

Husk at mød op 10 min. inden turen starter. Hvis du kommer for sent, kan du risikere at guiden allerede er gået videre til næste stop på ruten, og så går du glip af turen.

ANDRE PÅ STEDET ARRANGEMENTER 

På Stedet: Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II
 
Dato 27. september 2017
Tid 18:00-20:00 (fremmøde 17:50)
Sted Børnekulturhus Ama’r og Sundbyøsterhal II
Øresundsvej 8 B
2300 København S
Pris 145 DKK

3. juli 2017 / Af liro@dac.dk

Sidst opdateret d. 25. juli 2017