Ser på Vinduer: Vandring i Indre by

Har du nogensinde tænkt over vinduets betydning for en bygning? Hvad er det, der bestemmer et vindues form, og hvordan kan et samfund aflæses i et vindue? Tag med på en byvandring gennem Indre By i København og få svarene fra arkitekt og restaureringsekspert, Søren Vadstrup.

Ser på Vinduer: Vi går en tur og bliver klogere på vinduet

Søren Vadstrup har sammen med Villum Window Collection udtænkt en rute gennem indre by i København, der giver mulighed for at komme bag de mange historier, der ligger i vinduerne.
Søren Vadstrup fortæller om vinduets udvikling fra middelalderens romanske vindue til nutidens klimavenlige glasfacader.

På turen komme vi bl.a. forbi Champagnehuset, Nyboder, Amalienborg, Nationalbanken, Børsen, Matthias Hansens Gård, Christiansborg, BLOX med mange flere

Tag med og bliv klogere på, hvordan vinduet i arkitekturen har haft indflydelse på menneskets adgang til dagslys og frisk luft.

Udover at være en god fortæller, er Søren Vadstrup lektor på KADK og forsker og underviser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad. Han er forfatter til adskillige bøger om arkitektur, restaurering og bygningsbevaring bl.a. 'Huse med sjæl' og 'Byhuset'.

VILLUM Window Collection har arrangeret byvandringen i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.
Turen med Søren Vadstrup er det første arrangement ud af tre, hvor vi ser på vinduer.

VILLUM Window Collection er et lille museum, der formidler vinduets historie og udvikling, og dets betydning for menneskers livskvalitet og adgang til lys, luft og udsyn. Museet er opkaldt efter civilingeniør, Villum Kann Rasmussen, der i 1941 stifter VKR Gruppen og året efter udvikler VELUX ovenlysvinduet.

Læs mere om VILLUM Window Collection


Se de øvrige arrangementer her

>>15. Oktober "Ser på vinduer: Langs havnefronten"

>>  23. November "Ser på vinduer: Fra Samling til Museum"

Ser på Vinduer: Vandring i Indre by
 
Dato 24. september 2017
Tid 14:00-17:00
Vis på kort Sted På gårdspladsen foran Designmuseum Danmark,
Bredgade 68
1260 København K
Pris 125
Arrangør Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Villum Window Collection
Kontaktperson iia@dac.dk

25. august 2017 / Af iia@dac.dk

Sidst opdateret d. 10. september 2017