Københavnske folkeskoler tilbydes gratis undervisning

Københavns Kommune har lanceret et tiltag kaldet Åben Skole, hvor folkeskoler i København kan få dækket udgifterne til undervisningstilbud på kulturinstitutioner. Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste DAC& LEARNING er en del af Åben Skole og tilbyder derfor nogle af de mest populære forløb helt gratis til københavnske folkeskoler.

Åben skoleDen nye folkeskolereform der træder i kraft efter sommerferien lægger op til et tættere samarbejde mellem skolerne og kultur-, idræts- og foreningslivet.  Skolerne skal dermed i højere grad åbne sig op for det omgivende samfund, så eleverne får kendskab til de mange muligheder der er i kultur- og fritidslivet. Københavns Kommunes Børne og Ungdomsudvalg har i den forbindelse afsat 4 millioner kr. pr. år til køb af eksterne undervisningstilbud, så de bliver gratis for kommunens folkeskoler at benytte.

>>Alle undervisningsforløbene er samlet på portalen www.aabenskole.kk.dk.

UNDERVISNINGSFORLØB FRA DAC& LEARNING

Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste DAC& LEARNING tilbyder 30 undervisningsforløb via Åben Skole fra august til december 2014. Forløbene kan dog bookes allerede nu. 0 - 6 kl. tilbydes forløbet 'Hvad er arkitektur?' som er målrettet faget billedkunst og er en sanselig opdagelse af arkitektur og rum. Eleverne får indblik i, hvordan rum kan udforskes på nye måder ved bl.a. at få et spejl på næsen, bind for øjnene eller ved at kigge dybt ind i et rør af pap! 7-10 kl. tilbydes undervisningsforløbet 'Bæredygtige Byer' er et omfattende forløb, der kulminerer i Dansk Arkitektur Center, hvor eleverne gennem et særligt udviklet spilkoncept skal spille sig i gennem en række problemstillinger, som er centrale for begrebet bæredygtighed og for fremtidens bæredygtige byer.

Vores erfaring er at arkitekturundervisning kan være med til at løfte en række af skolens fag og ikke mindst motivere nye elevgrupper; På legende vis introducerer vi eleverne til en verden som i forvejen er deres, nemlig det bebyggede miljø og den by som er en del af alle børn og unges hverdag.
Pia Rost Rasmussen, leder af DAC& LEARNING

GRATIS LÆRERKURSER MED I PAKKEN

Begge forløb koster normalt 1000 kr., så der er mange penge at spare for de københavnske folkeskoler. Men der er et begrænset antal til rådighed - så det er først til mølle. Som noget helt særligt tilbydes undervisere, der booker forløbet 'Bæredygtige Byer' også et gratis lærerkursus i september og oktober. Her afholder DAC& LEARNING nemlig lærerkurserne 'Bæredygtig Byudvikling', som kan være med til at støtte op om undervisningen hjemme i klasselokalerne også.

>> Som folkeskolelærer i København kan du skynde dig at booke her

Sidst opdateret d. 24. juni 2014

Kommentarer