Dansk Arkitektur Center etablerer fortrop i Fæstningens Materialgård

Den 20. oktober 2014 flytter en række medarbejdere fra Dansk Arkitektur Center ind i Fæstningens Materialgård klods op af byggepladsen for det kommende Bryghusprojekt på havnefronten i København.

Bryghusprojektet set fra luften juni 2014

Fæstningens Materialgaard (de gule bygninger) ses klods op af byggegrunden, hvor Bryghusprojektet er undervejs. Foto: Bryghusprojektet

Det sker fordi Dansk Arkitektur Center skal spille en aktiv rolle i afprøvning af en ny type innovations- og væksthub for arkitektur, byggeri, byudvikling og design. Ideen med den såkaldte pilot-hub er at medvirke til at samle erfaringer og løbende opbygge det innovations-miljø som i 2017 skal udgøre en essentiel del af Bryghusprojektet. Konkret bliver det otte medarbejdere med netværkschef Anna Esbjørn i spidsen der flytter, mens resten af organisationen bliver boende i Strandgade på den anden side af havnen.

Ud over Dansk Arkitektur Center vil Kraks Fonds Byforskning, Copenhagen Solution Lab og IFHP (The International Federation for Housing and Planning) komme til at bo i Fæstningens Materialgård, og flere virksomheder og organisationer vil flytte ind den kommende tid. I alt bliver op mod 100 dedikerede professionelle med fokus på arkitektur, byggeri, byudvikling og design en del af hub'en i de fredede og nyindrettede lokaler. I forvejen har projektkontoret for Bryghusprojektet med omkring 60 mennesker til huse i Fæstningens Materialgård, som altså kommer til at rumme i omegnen af 160 arbejdspladser.

Skal skabe intelligente by-løsninger

Som pilot-projekt skal innovations- og væksthub'en undersøge muligheden for at skabe unikke og innovative projekter, som ikke ellers havde set dagens lys. Tanken er at virksomhederne, der bor sammen, også kan projektudvikle sammen. Eksempelvis på 'smart cities' området, som handler om skabe mere intelligente by-løsninger ved at indsamle og bearbejde digitale data. Her vil der fra dag ét være massiv ekspertise til stede i kraft af de første indflyttere. De resultater der skabes i projekterne vil blive sat til debat for et professionelt publikum gennem arrangementer og mindre udstillinger i Fæstningens Materialgård.

Direktør flytter med

For at understrege Dansk Arkitektur Centers fokus på opgaven vil adm. direktør Kent Martinussen flytte med ind i Fæstningens Materialgård, mens den øvrige direktion og ledelse fortsat vil have base i Strandgade. Dansk Arkitektur Centers brede kulturtilbud såsom udstillinger, undervisnings- og familieaktiviteter vil stadig løbe af stablen i Strandgade, mens især netværksaktiviteter og øvrige tilbud rettet mod de professionelle målgrupper vil finde sted i Fæstningens Materialgård.

Visionen for pilot-projektet udvikles pt. af Realdania, Erhvervs- og Vækstministeriet og Københavns Kommune med udgangspunkt i Regeringens vækstplan for de kreative erhverv. Ambitionen med hub' en i Bryghusprojektet er at skabe en samlende national platform for udvikling og international eksponering af dansk arkitektur, byggeri, byudvikling og design.

Samtlige Dansk Arkitektur Centers afdelinger og medarbejdere flytter ind i Bryghusprojektet, når det åbner i 2017. Dansk Arkitektur Center bliver det offentlige hjerte i huset, der også kommer til at rumme boliger, kontorer og spisesteder.

 

Besøgsadressen til Fæstningens Materialgård er: Frederiksholms Kanal 30, 1220 København.
Al post sendes fortsat til Strandgade 27B, 1401 København K.

 

>> Læs mere om Bryghusprojektet 

>> Læs mere om det nye Dansk Arkitektur Center i Bryghusprojektet

>> Læs om første spadstik til Bryghusprojektet - maj 2013

Sidst opdateret d. 26. februar 2015

Kommentarer