Wallpaper kårer København som verdens bedste by og sætter fokus på BLOX

Ny og spændende arkitektur skyder op overalt i København og det er en af de væsentligste grunde til, at designmagasinet Wallpaper har udnævnt den danske hovedstad som Verdens bedste by i 2016. Dansk Arkitektur Centers kommende hjem, BLOX, bliver i samme åndedrag fremhævet som ét af de kommende projekter, der gør København til en helt særlig by.

BLOX

BLOX. Foto: Sidsel Hartlev, Dansk Arkitektur Center

Designmagasinet Wallpaper uddeler hvert år en pris til den by, der ifølge dem, er Verdens bedste. I år er København løbet med sejren og det er ikke mindst på grund af byens spændende nye og kommende arkitektur. Heriblandt BLOX, der er tegnet af Rem Koolhaas' arkitektvirksomhed OMA, og som skal rumme det nye Dansk Arkitektur Center fra 2018. Wallpaper fremhæver ligeledes arkitekturprojekter som FN Byen, Den Blå Planet, VM-bjerget, Koncerthuset og Kalvebod Bølge.

OmslagDu kan læse mere om de fremhævede projekter i Dansk Arkitektur Centers populære bog Guide til ny arkitektur i København.

>> Køb bogen Guide til ny arkitektur i København (2015)

>> Læs mere om den seneste udgave af Guide til ny arkitektur i København

 

I Wallpapers begrundelse af udnævnelsen lyder det:

"København bliver stadig mere ekstrovert og eventyrlig. På Vesterbro er kødbyen blevet til et centrum for kunst, Nørrebros gourmetrestauranter ligger side om side med anerkendte ølhuse og papirøen ud for Christianshavn har udviklet sig til en frugtbar enklave af kreativitet. Tidligere har samtidens danske talenter stået i skyggen af de store modernistiske designere fra midten af sidste århundrede, men en ny bølge af kreative, arkitekter og kokke har igangsat en renæssance. Alles øjne hviler netop nu på ny nordisk mad og design."

 

Havnebadet_KF_1.jpg

Islands Brygge Havnebad.

Den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne er medlem af den jury, der står bag udnævnelsen af København som verdens bedste by.Valget var let for Redmayne og ikke kun på grund af hans tilhørsforhold til Lili Elbe, den danske transperson, han portrætterer i filmen The Danish Girl:

"Det er en by, der giver en god følelse og det kan man ikke sige om mange byer i dag. Danskerne gør mange ting rigtigt og på flere nivauer: København er en vibrerende by, madkulturen er noget helt særligt og livet i byen virker til at være let, ukompliceret og sjovt. Hvem ville ikke gerne bo i en by, hvor man kan svømme i havnen?"

>> Læs mere om udnævnelsen hos Wallpaper

>> Læs mere om Eddie Redmayne og prisuddelingen

Tidligere vindere af Wallpapers pris for Verdens bedste by tæller blandt andre New York, Paris, London og Tokyo.

 

Oplev Københavns nye arkitektur og byudvikling

Hver søndag kan du tage med på tur og få fortællingen om Københavns udvikling og nye arkitektur - eller du kan gå på opdagelse på egen hånd med en byguide i lommen eller en Podwalk i ørene.

Se billeder af de omtalte arkitekturprojekter i Copenhagen X-galleriet

 

Sidst opdateret d. 4. maj 2016

Kommentarer