Gense Mikkel Kragh og Torben Thyregod snakke om vinduets betydning

Seminaret satte fokus på de nyeste glastag- og glasfacade konstruktioners betydning for bygningsudtryk, optimering af dagslys og indeklima samt fremtidens vinduer.

Den 6. oktober handlede det om vinduet som bæredygtigt bygningselement på seminarrækken der sætter fokus på vinduet i forhold til kunst, arkitektur, velvære, konstruktion og klima. 

Vinduet er et af de bygningselementer, der har størst betydning for bygningers arkitektoniske udtryk og derved også udformningen af konstruktionen af bygningen. Vinduet sørger for lys og frisk luft inde i bygningen - men er samtidigt det element, der bidrager med mest energi til bygningsopvarmning.

Derfor blev der d. 6. oktober afholdt et seminar der satte fokus på de nyeste glastag- og glasfacade konstruktioners betydning for bygningsudtryk, optimering af dagslys og indeklima. Seminaret debatterede derudover fremtidens vinduer, hvor det bl.a. handlede om transparens og solcellekapacitet.

Til seminaret deltog Mikkel Kragh, civilingeniør og programchef på DAC&BUILD og Torben Thyregod, arkitekt MAA, ph.d. studerende og medarbejder i CINARK - Center for Industriel Arkitektur, KADK. 

Du kan nu gense både Mikkel Kragh og Torben Thyregods oplæg om vinduets betydning i nedstående videoer:

Mikkel Kragh

 

Torben Thyregod 

 

Sidst opdateret d. 23. november 2016

Kommentarer