Iværksætter-spirer havde uforpligtende samtale med eksperter på Building Green

På dette års Building Green messe, var Dansk Arkitektur Center ude og møde alt fra studerende til store virksomheder inden for byggebranchen.

Building green iværksættersalon

Foto: Dansk Arkitektur Center

På stand 86 var der mulighed for at komme forbi til en uformel og uforpligtende snak om at være iværksætter med grønne visioner i en branche, som er kendt for at være traditionsbunden med tre faglige eksperter. Partner i Awapatent, Vibeke Warberg Rohde, direktør fra KALK, Rasmus Jørgensen, og bestyrelsesformand hos Climawintech, Christian Thing, stod alle tre klar til at svare på spørgsmål, give råd, samt dele ud af deres personlige erfaringer og viden inden for deres fagområder. I den time eksperterne stod til rådighed nåede mange, specielt studerende, forbi. Samtalerne kredsede omkring modellen for fremtidens grønne virksomhed i byggebranchen, som et større ekspertpanel udviklede tidligere på efteråret.

>> Læs mere om modellen

De studerende spurgte derudover interesseret ind til hvad de forskellige eksperter arbejdede med, hvad de havde opnået, hvad man gør når man har en god idé og hvor man både starter og slutter. Derudover blev der diskuteret om det er værd at gå på kompromis med sine virksomhedsidealer og værdier for at blive en større virksomhed. Eksperterne rådgav blandt andet de studerende om at finde ud af hvad de er specielt gode til, men samtidig også erkende hvilke kompetencer og dermed hvilken sparring de har brug hvis de starter deres egen virksomhed.  

De studerendes faglige baggrund spændte bredt og der blev både givet råd ud til elever fra efter- og videreuddannelser, ingeniørstuderende, byggekonstruktører og en enkelt arkitekturfotograf.

Det var dog ikke kun de studerende, der fik noget ud af samtalerne, Vibeke fra Awapatent pointerede ved sessionens afrunding, at det var værdifuldt at få spørgsmål og skæve indspark hun ikke selv havde regnet med at få stillet inden hun kom. 

Sidst opdateret d. 23. november 2016

Kommentarer