The New Urban Agenda

Fra d. 17.-20. oktober 2016 er Dansk Arkitektur Center i Quito, Ecuador, i forbindelse med FN’s Habitat III konference om fremtidens byudvikling.

UN habitat lll

Foto: UN Habitat lll

I takt med den stigende urbanisering adresserer UN Habitat med The new Urban Agenda de fokusområder, som globalt set vil påvirke fremtidens byer og landdistrikter. 

The New Urban Agenda er en fælles aftale, der indeholder en række afgørende punkter for fremtidens bæredygtige byudvikling.  Agendaen vil udstikke en global strategi for urbanisering de næste to årtier. Agendaen vil adressere de hastigt skiftende urbane tendenser og de måder, hvorpå nye mønstre påvirker den menneskelige udvikling, velfærden, miljøet og byledelsen rundt i verden.

>> Læs om The New Urban Agenda og udkast til aftalen her

DAC med på UN Habitat III 

Fra d. 17.-20. oktober 2016 er Dansk Arkitektur Center i Quito, Ecuador, i forbindelse med FN's Habitat III konference om fremtidens byudvikling.

DAC vil blandt andet sætte fokus på hvilke muligheder The New Urban Agenda vil skabe for danske virksomheder, der arbejder med Urban governance, Urban management, Urban Innovation og konkrete by-produkter og samtidig fokusere på hvilke inspirationsmuligheder det har for danske kommuner for at skabe nye tiltag i byerne. De danske byers erfaringer med liveability giver Danmark en unik position som eksempel og som videns- og løsningsleverandør. Desuden vil Danmarks erfaringer med strategisk byledelse kunne inspirere til en ekstra dimension på implementering af nye løsninger gennem orkestrering af byernes interessenter.

UN Habitat III er, som tallene indikerer, den tredje konference i FN regi, der specifikt omhandler byudvikling og bystrategiske indsatser. Der har tidligere været afholdt to UN Habitat i hhv. 1976 (Vancouver) og i 1996 (Istanbul). 

>> Læs mere om UN Habitat III her 

Dansk Arkitektur Center vil, i samarbejde med IFHP, afholde to pop-up talks om placemaking i Quito 18.- og 19. oktober og vil deltage i øvrige udvalgte aktiviteter under konferencen.

>> Læs mere om IFHP her

For mere information om Dansk Arkitektur Centers deltagelse kontakt:

Nicolaj Sveistrup 01 lille KRN.jpgProgramchef Nikolaj Sveistrup
E: nsv@dac.dk

Følg Nikolaj Sveistrup på Twitter og få seneste nyt.
>> Følg med på Twitter her 

Anne Grave.jpgSenior projektleder Anne Grave
E: agr@dac.dk 

 

 

Sidst opdateret d. 6. oktober 2016

Kommentarer