Sambuichi er nomineret til Wallpaper Design Awards 2017

Den japanske stjernearkitekt, Hiroshi Sambuichi er nomineret til Wallpaper Design Awards 2017. Hvis du vil komme helt tæt på arkitekten og hans projekter, kan du opleve Dansk Arkitektur Centers udstilling ’Sambuichi’, der forløber fra d. 28. april – 25. juni 2017.

Naoshima Hall_1500px

Naoshima Hall Foto: Sambuichi Architects 

Wallpaper Design Awards er en anerkendelse af de personer, steder og ting, der har sat sit specielle præg i verden det seneste år. I den forbindelse har den japanske arkitekt de seneste år opnået stigende international anerkendelse for en arkitektur, der er skabt ud fra en grundtanke om bæredygtighed og en særlig opmærksomhed og udnyttelse af steders naturlige bevægelser i luft, vand og lys. 

Hiroshi Sambuichi tog afgang fra Tokyos videnskabelige universitet som arkitekt og bygningsingeniør og stiftede i 1997 'Sambuichi Architects'.

Det er hans projekt 'Naoshima Hall', der er blevet nomineret i kategorien "Best New Public Building". Bygningen er på 1000 kvm og det er bl.a. gennem den specielle tagkonstruktion, at luftstrømmene i bygningen bliver styret på miljøvenlig vis.

Som det illustreres i projektet er et af grundelementerne ved Sambuichis bygninger, at de kan klare sig selv ved at udnytte de lokale bevægelser i luft, vand og lys. Bygningerne drives ikke af anden energi end den, der naturligt forekommer på stedet. De er ikke afhængige af vilkårlige moderne teknologier som elektricitet. Formsproget og udtrykket adskiller sig derfor markant for, hvordan det ses i den vestlige del af verden, hvor arkitekturen meget sjældent er frigjort fra forsyningsnettet af el og vand.

På den måde udfordrer Sambuichi nye måder at tænke bæredygtighed ind i arkitekturen.

>> Læs om udstillingen Sambuichi

Sidst opdateret d. 11. januar 2017

Kommentarer