Se vinderen af Årets Peberkagehus

I december blev der bygget arkitektinspirerede peberkagehuse med glasur og slik til den helt store guldmedalje. Der blev lavet rigtig mange kreative og flotte kreationer, men én er blevet udpeget som vinder af konkurrencen af Årets Peberkagehus.

Dansk Arkitektur Center blev i december måned fyldt til randen med brunkage, glasur og slik. Her fik børn og familier frit spil til at bygge deres helt eget arkitektinspirerede peberkagehus dekoreret med farverig sukker og pynt.

Til slut kunne deltagerne lægge et foto af deres kreation på Instagram med hashtagget #danisharchitecturecentre og dermed deltage i den store konkurrence om titlen: Årets Peberkagehus.

Den heldige vinder er Else Marie Lehman og familie! Som det kan ses på billedet har familien Lehman med deres nuancerede teknik, skabt et fint peberkagehus med mange fine og farverrige detaljer.

>> Se Familien Lehmans billede 

Peberkagehus 2016 vinderBåde børn og voksne gik til opgaven med liv og sjæl, og Dansk Arkitektur Centers guider var også meget begejstrede for de fine peberkagehuse, der blev bygget. 

Huset er inspireret og tegnet ud fra et udvalgt projekt fra udstillingen Art of Many, som repræsenterede den danske pavillon under arkitekturbiennalen i Venedig. Udstillingen fremviste forskellige projekter, som hver og en demonstrerede, hvordan vi i Danmark insisterer på at skabe arkitektur, der kommer fællesskabet til gode og ikke kun gavner de udvalgte få.

Den udvalgte bygning er Center for Kræft & Sundhed designet af NORD Arkitekter, og er et eksempel på, hvordan arkitektur kan virke helende. 

I december måned udsendte DAC et julekort med en skabelon til at bygge det arkitektinspirerede peberkagehuset.

>> Hent skabelonen her

Hvis du har lyst til at deltage i en af Dansk Arkitektur Centers andre familieworkshops, så kan du glæde dig til Byg for Børn i vinterferien (uge 7), hvor vi bygger med de populære KAPLA træklodser.

BLIV OPDATERET OM KOMMENDE WORKSHOPS

Hold øje med kalenderen eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for børnefamilier for at blive opdateret om kommende familieworkshops og andre aktiviteter for børn og familier.

>> Se kalenderen her

>> Tilmeld nyhedsbrev

Sidst opdateret d. 9. januar 2017

Kommentarer