Vinderen af dette års Nykredit Arkitekturpris er fundet

Igen i år har Nykredit uddelt deres Arkitekturpris, motivationspris og bæredygtighedspris. Læs om vinderen og se videoen fra dagen, hvor Dansk Arkitektur Centers adm. direktør Kent Martinussen stillede op til et interview.

Tirsdag den 30. maj uddelte Nykredit deres årlige Arkitekturpris på 500.000 kr. og denne gang blev modtageren af prisen Praksis Arkitekter. Tegnestuen står blandt andet bag Frihavnstårnet på Nordhavn, de nye forskerboliger i Carlsberg Byen og er derudover udnævnt til at skulle genopbygge Svinkløv Badehotel.

Udover Nykredits Arkitekturpris, blev Nykredits motivationspris uddelt til ADEPT og Nykredits Bæredygtighedspris blev uddelt til arkitekterne LETH & GORI.

Siden 1987 har Nykredits fond uddelt priserne med formålet om at tildele dem til arkitekter som har gjort en særlig forskel for arkitekturen igennem deres projekter og værker.

I forbindelse med prisuddelingerne har Dansk Arkitektur Centers adm. direktør Kent Martinussen stillet op til et interview. Her udtaler han blandt andet:

"Man er med til at vælge nogle arkitekter, og dermed nogle projekter, som er udviklingsdrivende i samfundet. Man er faktisk med til at gøre en forskel, for man peger på hvor vi skal bevæge os hen"

Se video fra dagen og interviewet med Kent Martinussen her: 

 

Sidst opdateret d. 8. august 2017

Kommentarer