5. klasser udforsker deres kreative evner til DM i Tegning

Den store sal var fyldt op med 100 dygtige og spændte 5. klasses elever, da DM i Tegning med deres inspirerende og lærerige tegneworkshop var forbi Dansk Arkitektur Center.

Tegneredskaber

Foto: Pixabay

Eleverne fra Tove Ditlevsens skole ankommer så småt om morgenen til tegneworkshoppen udarbejdet af DM i Tegning i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. De lister ind i salen, hvor de finder papir og tegneredskaber, klar til dagens tegneudfordringer.

Billedkunstner og leder af DM i Tegning, Jannik Broz er vært og underviser for dagens program. Med sin meget inspirerende og livlige fremtoning får han hurtigt publikums opmærksomhed og giver en introduktion til tegning som redskab. Her fremhæver han bl.a. den store værdi, der ligger i at kunne tegne samt forståelsen for, hvordan eleverne kan bruge det fremtidigt.

Det kribler i fingrene og eleverne venter spændt på at kunne komme i gang."Hvad skyder pistolen med? Hvilken slags lagkage skal løven spise? ".De byder ivrigt ind med sjove og skøre forslag til tegneudfordringer, og så snart opgaven er stillet, griber eleverne straks papir og blyant, og stilheden falder hurtigt i den store sal.

Børn tegnerImens eleverne sidder dybt koncentreret med blikkene begravet i tegneblokken går Jannik og hans to medhjælpere rundt og hjælper de unge til, hvordan de kan blive endnu bedre, og fremhæver samtidig de gode eksempler. Ovenpå de intense tegneudfordringer får børnene uddelt små præmier som belønning for deres kreative indsats, og de kan gå hjem med ny inspiration og tegneteknik i bagagen.

Arrangementet på Dansk Arkitekturcenter var en del af optakten til DM i Tegning, som foregår i Horsens en gang om året og er en tegnekonkurrence for børn og unge. Folkene bag tager på en landstour, hvor de i samarbejde med forskellige kulturinstitutioner inviterer skoleklasser til en tegnedag.Foto: Pixabay

Sidst opdateret d. 16. marts 2017

Kommentarer