Sagt om arkitekturpolitikken

Se tegnestuen EFFEKTS visuelle kommentar til politikken, og læs hvad andre mener om den nye arkitekturpolitik.

Sinus Lynge, partner, tegnestuen EFFEKT - som på opfordring fra DAC | Nyhedsbrev har lavet ovenstående visuelle kommentar til politikken - se stor version af billedet:

"En ny fælles arkitekturpolitik er et tegn på, at arkitekturen igen i dag betragtes som en platform, der for alvor kan bidrage til samfundets udvikling. Det er en positiv, ambitiøs og visionær indstilling, som cementerer en ny udvikling i dansk arkitektur. Billedet skal ses som en velment kommentar med en humoristisk reference til 50'ernes kommunistiske planlæggere af Novi Beograd, hvor politik, arkitektur og samfundsudvikling for alvor hang sammen".

Kent Martinussen, adm. direktør, Dansk Arkitektur Center:

”Jeg vil gerne udtrykke min glæde over, at der for første gang er blevet udarbejdet en egentlig national dansk arkitekturpolitik. Det er enestående og positivt, at så mange ministerier er gået sammen om at udarbejde en fremtidssikret og ambitiøs plan for dansk arkitektur. Det vidner om samling og fælles fodslag, hvor synergien udnyttes på tværs af ressort, fagområder, discipliner og kvaliteter.”

Rikke Krogh, formand, Akademisk Arkitektforening (Politiken 30. maj):

"Som arkitekt bliver man ofte mødt af den holdning, at ’det er for dyrt’. Nu siger regeringen, at vi skal satse på kvaliteten. God arkitektur betyder ikke nødvendigvis, at det bliver dyrt, men vi skal højne kvaliteten. Det gælder ikke kun for et skuespilhus, men også cykelstier eller lagerbygninger"

Dan Stubbergaard, arkitekt, tegnestuen COBE (Politiken 30. maj):

"For mig som yngre arkitekt på en mindre tegnestue kan det være svært, fordi man helst skal have en stor tegnestue, der har prøvet det hele, for at deltage i konkurrencer – om alt fra skoler til rådhuse. Jeg håber, at arkitekturpolitikken giver bedre forhold for mindre tegnestuer, fordi den opfordrer til at give wildcards".

Torben Weirup, Berlingske Tidende (30. maj):

"Umiddelbart er det bedste ved regeringens arkitekturpolitik, at den overhovedet er blevet formuleret. Og at få kan være uenig i de mange fornuftige overvejelser og gode intentioner og kønne ord i det hele taget. Hvem mener ikke, vi skal have »arkitektur af høj kvalitet?« Arkitekturnation Danmark er simpelthen kataloget over alt det, vi bør foretage os".

Læs hele kommentaren hos Berlingske Tidende

Leder, Information (30. maj):

"ENDELIG KOM DEN, regeringens arkitekturpolitiske redegørelse. Og den har været længe under vejs. Til gengæld har den ikke meget nyt at gøre godt med, men kan nok engang hype regeringens honette kulturambitioner. Den giver overblik over statslige dele af den danske arkitektursituation. Men dens svage punkt er, at de producerende får så lidt direkte opmærksomhed - både de projekterende arkitekter og de udførende entreprenører".

Karsten Ifversen, Politiken (3. juni)

"Det er enestående i nyere dansk historie, at nogen regering vil binde an med en arkitekturpolitik... Men det er vel også heromkring, at glæden for ’Arkitekturpolitik Danmark’ ophører, og forundringen så småt begynder. For kunne man ikke have forventet noget mere? Er en politik ikke noget med nogle lovforslag, noget med at man flytter ressourcer fra et område til et andet og dermed markerer, at det er det her, man vil?"

Sidst opdateret d. 21. januar 2014