Blå Bog: Bjarke Ingels

Arkitekt, Stifter og Kreativ Direktør i BIG – Bjarke Ingels Group.

Foto: Jakob Galtt/DACStilling: Arkitekt, Stifter og Kreativ Direktør i BIG – Bjarke Ingels Group

Uddannelse: Kunstakademiets Arkitektskole i København med afgang i 1999. Herefter gik han på Escola Tecnica Superior de Arquitectura i Barcelona.

Civilstand: Bor sammen med kæresten Lea Hjort, der studerer på Københavns Universitet og arbejder som journalist.
 
Hobby:
Lego, arkitektur og læsning på de mange flyrejser.

Yndlingslæsning: Wired Magazine og litteratur om innovation, teknologi og fremtid.

Senest læste bog:The Singularity is Near” af Ray Kurzweil og Terry Grossmann. En bog som handler om hvordan konstant acelleration i menneskehedens innovationsniveau indenfor de næste 20 år vil åbne for en post-biologisk menneskelighed.

Karriere

Som studerende var Bjarke med til at vinde første fase af konkurrencen om det nye KUA i Ørestad Nord sammen med flere andre. I 1998-2000 arbejdede Bjarke for Rem Koolhaas på OMA i Rotterdam, Holland. Her han mødte Julien de Smedt, som han stiftede PLOT med i 2001. De to markerede sig hurtigt både herhjemme og i udlandet med deres innovative ideer og stærke formidlingsformer. I 2005 valgte de at gå hver til sit og Bjarke stiftede BIG.

BIG

BIG består af ca 60 ansatte, heraf er ca 20 praktikanter, der foreløbig repræsenterer 22 forskellige nationaliteter. Gennemsnitsalderen på tegnestuen er forholdsvis lav, da de fleste af medarbejderne er under 40 år.

Omsætning 2007:  35 mio. Kroner

Antal opførte projekter BIG: 3 (M2-typehus, VM-bjerget, 8-tallet - tidl. BIG house)

Antal opførte projekter PLOT: 6 (Havnebadet, VM-husene, Sjakket, Maritime Ungdomshus, Psykiatrisk Hospital Helsingør, Ringkøbing Havnefront

Priser: 20+ - heriblandt Forum Aid Award - Best Nordic Architecture (2008), WAF Award - Best Housing (2008), Mies Van Der Rohe Award - Special Mention (2007),  Golden Lion - Venice Biennale Best Concert House (2004), Nykredits Architecture Prize (2002), Henning Larsen’s Prize (2001).  

Sidst opdateret d. 21. januar 2014