Åbning af Danmarks første digitale træ

Den 28. april åbner TREE.0 på Dantes Plads i København – Danmark første digitale træ, som gennem lys og lyd kan reagere på, hvordan folk bevæger sig. Fra nu og 3 måneder frem vil forbipasserende på Vester Voldgade kunne opleve det 6 meter høje træ i metal, der skal interagere med byens borgere og gøre byplanlæggere klogere på, hvordan man kan skabe bedre byrum.

IMG_9986.JPG

Foto: Dansk Arktektur Center

Vester Voldgade ligner enhver anden gade i det indre København, men henover de kommende år vil Vester Voldgade blive omdannet til et levende laboratorium for det, der på dansk kaldes smarte byløsninger - efter det engelskeSmart Cities. Vester Voldgade bliver til Copenhagen Street Lab med eksperimenter, testforsøg og undersøgelser af mulighederne for at bruge Big Data og digitale løsninger i byen. Som en del af dette opstilles TREE.0 som en prototype på, hvordan man kan arbejde med data i byplanlægningen, samt hvordan man kan gøre disse data synlig og sanselig ved også at lade den afspejle sig i træets lys og lyd:

"Med TREE.0 får vi mulighed for at afprøve nye former for spændende aktiviteter i byens rum, og samtidig teste sensorer, der kan give os ny viden om brugen af byrummet. TREE.0 fungerer som en omgivelsesfølsom prototype, der ikke går på kompromis med vores privathed.Digital teknologi kan spille en vigtig rolle i udformningen af byens rum, fordi interaktivt design kan være med til at skubbe til grænserne for, hvordan fysisk udfoldelse, socialt samvær og mødet mellem mennesker udspiller sig i byen", siger Liselott Stenfeldt, teamleder Interactive Spaces Lab, Alexandra Instituttet

TREE.0 opstilles tre forskellige steder på Vester Voldgade: Dantes Plads, Regnbuepladsen samt ved Den Classenske Legatskole. Ved hvert sted vil træet få nye sensorer og nye funktioner. Ved skolen vil den f.eks. kunne bruges som musikinstrument og som lege- og opholdssted.

Indvielsesfest og udstilling

Den 28. april kl. 16-18 er der indvielsesfest for TREE.0 på Dantes Plads. I anledning af Sakura festivalen vil der blive serveret sparkling sake og gyoza, japanske dumplings, og TREE.0 vil have japanskinspireret lyd og lys. Derudover byder indvielsesfesten på workshops for børn med KAPLA, guidet byvandring med Gehl Architects samt koncert med marstall:lidell.

Hvis man har lyst til at blive klogere på den digitale udvikling i byerne, vises der samtidig på Dansk Arkitektur Center udstillingen 'Update - gør byen smart' (indtil 12. juni). Eksperimentet med digital-fysiske prototyper forsætter til efteråret, hvor der vil blive udviklet en ny prototype til Vester Voldgade.

TREE.0 er støttet af Realdania og udviklet af Alexandra Instituttet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center, Design Society, International Federation for Housing and Planning, Kraks Fonds Byforskning, Copenhagen Solutions Lab og Gehl Architects.

TREE.0 på de sociale medier

Kontakt

Projektleder: Kommunikation og markedsføring, Kristina Neel Jakobsen
Mobil: +45 2365 4045
Email: knj@dac.dk

21. april 2016 / Af lrs

Sidst opdateret d. 30. maj 2016