Danish Architecture Guide

The Concert Hall

Musikhuset is situated right where the flat terrain adjoins the river valley, and this has been a decisive factor in the layout planning of the entire house. The building is therefore subdivided in three plateaus, the first being the stairways in the foyer and the halls. On the third and bottom level are the stagecraft facilities, the administration and other facilities. On the slope outside the building the fall in the terrain has been utilised to build an amphitheatre. In terms of style, the acute-angled building structures and clear function-based ground plan place the house in line with the functionalist tradition. The halls and administration facilities are built in yellow brick, while the large foyer is entirely made of glass. The large glass areas create a fine relationship between Musikhuset and the opposite City Hall and City Hall Park.

Tuesday, December 31, 2013 / By Kasper Egeberg

Last updated Wednesday, January 22, 2014