Danish Architecture Guide

Deloitte

The Deloitte head office is a cubic building with hanging gardens cut into the building volume. The gardens create oases for small breaks and open up to the daylight. The openings also prolong the outer perimeter and enable all office areas to be placed along the facades with panoramic views and fresh air. The facades are made of double glass elements. This makes way for natural ventilation and a protected place for sunshade blinds.

The office areas and the central atrium compose one large room. The result is a transparent organization with a high degree of informal knowledge sharing. The atrium frames one large piece of light art made by Steven Scott. The stairs and bridges crossing the atrium display at their bottom sides fields of lights with varying widths, changing colours in a cycle that avoids repetition for several years.


Tuesday, December 31, 2013 / By Kasper Egeberg

Last updated Wednesday, January 22, 2014

}